Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Takas" dzejas vakarā viesosies Inga Žolude, Maira Asare un Māris Bērziņš

Kafejnīca "Taka", 11.10.2010. 10:06

Rīt, 12. oktobrī, plkst. 20:00 TAKAs dzejas ciklā prozas un dzejas sintēzi vienā vakarā sniegs prozaiķi Inga Žolude un Māris Bērziņš un dzejniece, rakstniece Maira Asare.
"Takas" dzejas vakarā viesosies Inga Žolude, Maira Asare un Māris Bērziņš

„Domāju, ka Ādams ir nomierināts, taču Salomes cietsirdīgā rotaļa lika man atkal satikties ar Ādamu aci pret aci, vai drīzāk ar Ievu. Ādams šoreiz viņas ēnā, kā jau dzīvē," par to stāstīs prozaiķe Inga Žolude.

Prozaiķis un četru grāmatu – romāna, īsprozas krājuma, bērnu grāmatas un lugu krājuma – autors Māris Bērziņš iepazīstinās ar nelieliem fragmentiem no īsprozas krājuma Gūtenmorgens un vēl neizdotās melodrāmas Titāna skrūves* (*darba pagaidu nosaukums), kā arī stāstiņu par vēsturnieku tēmu, kas uzrakstīts izstādei Stāsti par vēsturi – Aigara Bikšes nepabeigtās dokumentālās tēlniecības kolekcija un Māra Bērziņa stāsti, kura tiks atklāta novembra otrajā pusē.

Šoreiz tālāko ceļu no Latvijas jūras pilsētas Ventspils mēros dzejniece un rakstniece Maira Asare. Maira rītvakar būs tā, kura prozaiskajam vakaram pievienos nelielu dzejas garšu: „Ir atšķirība starp to, kas realizējas kā dzejas "objekts", ja tā to var nosaukt, t.i., tas, par ko ir konkrētais dzejolis vai stāsts - lieta, notikums, sajūta, tēls, un starp to, kas gandrīz vai fiziski "atver" vārtus dzejolim vai prozas tekstam, tā var būt mūzika, kāds īpašs sajūtams, varbūt pat gluži sadzīvisks ritms, kāds sīkums, skaņa vai cits impulss."

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas dzejas vakariem skatīt tīmekļa vietnē:
http://pataku.wordpress.com

Kad: 12. oktobrī, plkst. 20.00
Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10
Kontakti: 26323985, tikpataku@gmail.com
Dzeja lasījumos ieeja brīva.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV