Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pārsteidzoši krāsainas un ekspresīvas gleznas radošajā telpā "Tasty"

Zīle Dāvidsone, 15.10.2010. 09:57

Ir cilvēki, kuri savas sajūtas pieraksta dienasgrāmatās. Ir cilvēki, kuri to pašu izsaka dzejā. Ir cilvēki, kuri trakulīgi izdejojas, lai atbrīvotu savas emocijas. Un ir cilvēki, kuri savas sajūtas kārto garās rindās un gaida šī reizrēķina iznākumu. Radošā telpa Tasty no 20. oktobra ikvienam piedāvā ieskatīties kādas juristes "Jūtu reizrēķinā" – pārsteidzoši krāsainās un ekspresīvās eļļas gleznās.
Pārsteidzoši krāsainas un ekspresīvas gleznas radošajā telpā "Tasty"

"Jurista darbā savaldīšanās ir ļoti nepieciešama. Tomēr sajūtas reizrēķina tabulas kārtībai tik vienkārši nevar pakļaut un tāpēc esmu laimīga, ka varu savas emocijas paust gleznojot un tādā veidā iztrakoties," atzīstas māksliniece. Ikdienas darbā viņa ir tālu prom no mākslas. Savu emocionālo dzīvi viņa arī raksturo kā „putojošu kokteili ar pārmērībām", ko cenšas visādi savaldīt un sakārtot, lai ir vieglāk dzīvot.

"Mums likās interesanti izstādīt Evijas darbus. Viņa ir vispusīga personība, kas savu ikdienu spēj darīt krāsaināku, piepildot savus sapņus un sevi izpaužot mākslā. Un pats galvenais – viņa nebaidās to rādīt arī citiem. Tas kopumā varētu būt lielisks stimuls ikvienam," komentē Zīle Dāvidsone no radošās telpas Tasty.

Evija drosmīgi atzīst, ka, radot gleznas, viņa nedomā par to, ka tām būs jārotā kāda cita sienas. Gleznu saturs ir vērsts uz iekšu, uz Evijas emociju analīzi un atspoguļojumu. Patīkami ir saņemt atzinību, bet tas nekādā ziņa nav pašmērķis.

Evija vēl saka:
"Manās gleznās ir redzamas skaistuma standartiem neatbilstošas sievietes un mākslinieciskiem līdzekļiem deformēta daba un vide. Pārfrāzējot Kurta Vonnegūta vārdus: „mana māksla ir kā gravitācijas salauztas dvēseles lidojums"".

Evija Freidenfelde-Sedleniece brīvo laiku velta ne tikai gleznošanai, bet arī fotogrāfijai. Vairākus gadus viņa gleznojusi mākslas studijā pie Kaspara Perska un Reiņa Liepas. Māksliniece ir veiksmīgi piedalījusies vairākās grupas izstādēs un guvusi atzinības konkursos.

Evijas Freidenfeldes-Sedlenieces personālizstāde "Sajūtu reizrēķins" radošajā telpā Tasty tiks atklāta pirmdien, 18.oktobrī, plkst. 18.00.

Izstāde bez maksas būs apskatāma radošajā telpā Tasty, Martas ielā 1 no 20. līdz 30. oktobrim, darba dienās: no plkst. 11.00 – 18.00, sestdienās: no plkst. 12.00 – 15.00, svētdienās: brīvs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV