Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

VEF Kultūras pilī būs skatāma "Leģenda par Ziemassvētku rozi"

Sigita Paula Cepleviča, 15.10.2010. 16:28 | komentāri (1)

20. decembrī plkst. 14.00 un 27.decembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī būs skatāma Noras Ikstenas oriģināllugas iestudējums muzikāla pasaka visai ģimenei "Leģenda par Ziemassvētku rozi", ko Kārļa Auškāpa režijā uzvedis „Jaunais Zvaigžnu Teātris".
VEF Kultūras pilī būs skatāma "Leģenda par Ziemassvētku rozi"

Izrāde runā ar skatītāju par dzīves patiesajām vērtībām, tām par kurām ir īpaši jāatceras Ziemassvētku laikā, kad Dievs mums visiem dāvāja savu dēlu Jēzu, nesot pasaulē mīlestību. Lugas galvenie varoņi ir kāda ģimene Marija un Jēkabs (māte – Zane Daudziņa, tēvs – Andris Možeiko), kurai Ziemassvētku laikā klājas grūti, un bērni Māra un Miķelis (Adrija Korsakaite, Alberts Jansons) dodas meklēt Ziemassvētku rozi, lai ģimene varētu kļūt laimīga. Bērniem nenovirzīties no ceļa palīdz Labais eņģelis (Oskars Zaļkalniņš), kuram pretī stājas atraktīvais Saltkurpe (Ainars Bumbieris). Bērni tiek kārdināti ar trīs viltus rozēm – slavu, naudu un varu, un tikai pašās izrādes beigās atrod īsto Ziemassvētku jeb Kristus rozi. Viena no skaistākajām izrādē ir Betlemes aina, kurā vīzijās parādās Kristus bērniņa piedzimšana, kas daudziem skatītājiem zālē izsauca aizkustinājuma asaras.

Izrādes tērpu māksliniece (Danuta Ābele) un scenogrāfe (Elizabete Banga) ļauj skatītājam sajusties kā skaistā un krāsainā multiplikācijas filmā, kur nepārtraukti mainās darbības vieta un laiks, tas palīdz izrādes laikā ne uz mirkli neatslābt arī vismazāko skatītāju uzmanībai. Īzrādei īpašu Ziemassvētku noskaņu piešķir tradicionālās baznīcas dziesmas un Lailas Ilzes Purmalietes oriģinālmūzika, ko brīnišķīgi izpilda zvaigžņu un ēņģeļu koris (vokālā grupa "Dzeguzīte").

Piedāvā „Jaunais Zvaigžņu Teātris". Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV