Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dzelzceļa muzejā tiks demonstrēti vilcienu modeļi

Māris Ozols, 18.10.2010. 16:38

No 26. līdz 30.oktobrim Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks dzelzceļa mēroga modeļu izstāde-demonstrācija Liliputija - viss kā īstā dzelzceļā, tikai mazāks.

Izstādē jebkurā laikā būs apskatāma dzelzceļa modeļi kustībā pa muzejā esošo maketu. Tiks demonstrēti daudzi unikāli modeļi, kā, piemēram, lokomotīves ar dūmu ģeneratoriem un skaņu efektiem.

Tāpat būs apskatāmi vēl 20 dažādi lokomotīvju un 50 vagonu modeļi - tieši tādi, kādus ikdienā redzam Latvijas dzelzceļā. Modeļos attēlots, kā dzelzceļa ritošais sastāvs attīstījies no senatnes līdz mūsdienām.

Izstādes organizatori labprāt dalīsies pieredzē un pastāstīs, kā labāk uzturēt, apkopt un pārbūvēt modeļus, kā arī atklās noslēpumus par maketu būvi. Izstādē piedalīsies 10 Latvijas dzelzceļu modeļu būves entuziasti.

Esat laipni gaidīti Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā skolēnu brīvdienās no otrdienas līdz sestdienai no 10:00 līdz 17:00. Plašāka informācija par katras dienas modeļu demonstrējumiem Dzelzceļa muzeja mājaslapā www.railwaymuseum.lv

Ieejas maksa muzejā skolēniem, studentiem, pensionāriem 0,50 Ls, pieaugušajiem 1,00 Ls, pirmsskolas vecuma bērniem, invalīdiem, LDz darbiniekiem, muzeju darbiniekiem, preses pārstāvjiem ieeja bez maksas.

Koncerns Latvijas dzelzceļš sastāv no valdošā uzņēmuma VAS Latvijas dzelzceļš un četrām meitassabiedrībām - SIA LDz Cargo, kas nodarbojas ar dzelzceļa kravu pārvadājumiem; infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA LDz Infrastruktūra; ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA LDz Ritošā sastāva serviss, kā arī apsardzes uzņēmuma SIA LDz Apsardze.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV