Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iznākusi jaunā komiksu antoloģija „kuš!"

kuš!, 25.10.2010. 16:18

Ir iznākusi jaunā komiksu antoloģija „kuš!", šoreiz vienlaicīgi Latvijā un Vācijā – mākslas projekta „Track Changes" ietvaros. Daļa „Track Changes" bija skatāma un piedzīvojama laikmetīgās mākslas festivālā „Survival Kit" Rīgā, citiem rezultātiem vēl līdz 14. novembrim iespējams izsekot Leipcigas laikmetīgās mākslas muzejā.
Iznākusi jaunā komiksu antoloģija „kuš!"

Šajā, 8. „kuš!" numurā, Latvijas, Vācijas un citu Eiropas valstu, kā arī Japānas, Honkongas, ASV un Meksikas mākslinieku fotogrāfijas un komiksi par aktuālu tēmu – pārmaiņām cilvēku un dabas attiecībās pilsētvidē, it īpaši – par mazdārziņu kultūru.

kuš! vāka un melanholiskā stāsta par vientulību autore - scenogrāfe un grafiskā dizainere Rūta Briede. Iekšlapās vizuālās mākslas studentes Sabīnes Moores stāsts par burkāniem un cilvēkiem neparastās lomās, mežonīgs komikss par Dzintaru zvērīgajā Bolderājā, ko zīmējis kuš! pastāvīgais autors Oskars Pavlovskis, „Ir" mākslinieka Ernesta Kļaviņa humāno ķirzakcilvēku teorija un detalizēta animācijas filmu maģistres Ingrīdas Pičukānes komiksu „haiku", kurā nekas nenotiek (kā bieži mazdārziņā). Starp citiem - dažkārt ironiskiem, smieklīgiem, skumjiem, īstiem un izdomātiem starptautisku komiksu mākslinieku un ilustratoru stāstiem arī Līgas Laurenovičas Rīgas mazdārziņu fotogrāfija.

Lai veicinātu Latvijas grafisko stāstu un mākslinieku atpazīstamību arī starptautiski, šoreiz kuš! pilnībā angliski. Oktobra sākumā pabijis laikmetīgās mākslas festivālā „Artisterium" Tbilisi, Gruzijā un drīzumā arī komiksu festivālā Prāgā, kur tiks izrādīta izstāde „Pēdējais sērkociņš".

Latvijā „kuš!" nopērkams „Jāņa Rozes" grāmatnīcās, Rīgā arī „¼ Satori grāmatnīcā", Galerijā „Istaba", veikalos „Lukabuka", „Muhamors", „Randoms" un „Miit".

Mazdārziņu „kuš!" izdots ar Vācijas fondu „Schering Stiftung" un „Mit Ost", kā arī Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

www.komikss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV