Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Jāņa Rozes apgādā" nācis klajā Umberto Eko pētījums "Sarakstu karuselis"

Gundega Vaska, 28.10.2010. 11:32

"Jāņa Rozes apgādā" klajā nācis slavenā itāliešu semiotiķa, viduslaiku pētnieka un rakstnieka Umberto Eko apjomīgais pētījums "Sarakstu karuselis".

Savā jaunajā grāmatā Umberto Eko pievērsies Rietumu kultūras centieniem sistematizēt, kataloģizēt, veidot virknes un sastādīt sarakstus: tie var būt svēto pulki, kareivju rindas, dīvainu radījumu vai ārstniecības augu katalogi, dārgumu krātuvju apraksti, tāpat arī 20. gadsimta skaistuļu parādes augstās modes skatēs. Kultūras tiekšanās uz sakārtotību ir galvenais pētījuma objekts šajā Umberto Eko darbā. "Sarakstu karuselis" ir aizraujoša lasāmviela un labs izziņas avots ikvienam, kas interesējas par kultūras, literatūras un mākslas vēsturi.

Līdzīgi kā grāmatās "Skaistuma vēsture" un "Neglītuma vēsture", kuras zibenīgi kļuva par pasaules bestselleriem, paša Umberto Eko stāstījumu papildina literatūras antoloģija un bagātīgs ilustratīvais materiāls, kas apstiprina un izvērš autora domas.

Latviski "Jāņa Rozes apgādā" līdz šim iznākuši šādi Umberto Eko darbi: "Rozes vārds", "Fuko svārsts", "Bodolīno", "Kā uzrakstīt diplomdarbu", Neglītuma vēsture", "Skaistuma vēsture".

No itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV