Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Apbalvos karikatūru konkursa uzvarētājus

Iveta Ķelpe, 29.10.2010. 14:10

Piektdien, 5.novembrī, plkst. 17:00 ES mājas mākslas istabā (Aspazijas bulvāris 28 - 1.stāvā) notiks konkursa "Eiropas Parlamenta smieklu vitamīni" uzvarētāju apbalvošana. Astoņpadsmit iesniegtās karikatūras būs izstādītas apskatei Eiropas Savienības mājas mākslas istabā, sākot ar otrdienu, 2.novembri.
Apbalvos karikatūru konkursa uzvarētājus

Karikatūru konkursa organizators ir Eiropas Parlamenta Informācijas birojs (EPIB) ar mērķi gūt jaunu un humora pilnu skatījumu un vērtējumu par EP darbu. Konkursa galvenā balva ir ceļojums uz Eiropas Parlamentu, kā arī konkursanti saņems dažādas praktiskas un varbūt ne tik praktiskas pārsteiguma balvas.

Konkurss notika divās kategorijās - profesionāļiem un amatieriem. Profesionāļu kategorijā iesniegtas 8 un amatieru kategorijā iesniegtas 10 karikatūras. Uzvarētājus katrā kategorijā noteica apmeklētāju interneta balsojums un žūrijas viedoklis kopvērtējumā.

Karikatūras kā žūrijas locekļi vērtēja Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš un Roberts Zīle, žurnāliste Ina Strazdiņa un Dina Afanasjeva, starptautiskās studentu organizācija AIESEC pārstāve.

Internetā EPIB mājas lapā par karikatūrām nobalsots 1498 reizes. Vislielāko interneta balsu skaitu ieguva Zemgus Zaharāna karikatūra, otru lielāko interneta balsojumu ieguva Gaļinas Gruziņas karikatūra, bet trešo lielāko interneta balsojumu ieguva Ulda Saulīša karikatūra.

Galvenās balvas ieguvēju vārdus nosauks 5.novembrī plkst. 17:00 konkursa "Eiropas Parlamenta smieklu vitamīni" apbalvošanas ceremonijā, uz kuru aicināti visi konkursa dalībnieki, žūrijas locekļi un mediju pārstāvji.

Karikatūras profesionāļu kategorijā iesniedza: Jūlija Bulikina, Gaļina Gruziņa, Uldis Freimanis, Dzintars Melnis, Māris Stinkulis, Gatis Šļūka, Sergejs Tuļeņevs, Zemgus Zaharāns.

Karikatūras amatieru kategorijā iesniedza: Arta Bērziņa, Emīls Bojārs, Anete Grandava, Solvita Lauzēja, Rūta Liepiņa, Ričards Saulēvičs, Uldis Saulītis, Marija Elizabete Silova, Annija Šuktere, Linda Učelniece.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV