Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas neatkarības 6205 dienu fotoinstalācija

LETA, 05.05.2007. 08:30 | komentāri (2)

Rīgā, 11.novembra krastmalā, Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 17.gadadienas svinību laikā ar fotoinstalācijas palīdzību tiks atspoguļotas 6205 valsts neatkarības dienas.
Latvijas neatkarības 6205 dienu fotoinstalācija

Galerijas:

"[Fotoinstalācija] atspoguļoja Latvijas un ikkatra Latvijas iedzīvotāja pēdējo 17 gadu dienu ritumu vairākos tūkstošos fotogrāfiju," norāda pasākuma organizatori.

Fotodokumentu izstādē tika ietverti 204 mēneši jeb 6205 dienas, kas pavadītas kopš Neatkarības deklarācijas pieņemšanas. Pasākuma organizatori aicināja visus piedalīties ar saviem notikumiem, pieliekot tos "Laika upei" un veidojot līdz šim lielāko dokumentālā foto izstādi - par laiku, notikumiem, par mums un mūsu dzīvi.

"Kopš deviņdesmito gadu sākuma ir zuduši daudz ideālu, ir mainījušās vērtības, taču arī šajā digitālajā virtuālo attiecību laikmetā mēs vēl aizvien esam viena tauta vienā zemē. Ideja par šādas izstādes veidošanu ir mēģinājums atjaunot kopības sajūtu, izmantojot mūsdienām atbilstošu veidu un aicinot ikvienu kļūt par šī notikuma līdzautoru," skaidro pasākuma producents Mārcis Gulbis.

Ikviens, kas izjūt sevi kā šīs valsts sastāvdaļu, līdz 4.maijam varēja iesūtīt savu notikumu, izmantojot šim nolūkam izveidotu elektroniskā pasta adresi. Savukārt šodien tiks pieņemtas arī tradicionālās fotogrāfijas, kas, ieskanētas un pievienotas tūkstošiem citu digitālo fotogrāfiju, veidos kopīgo likteņstāstu.

"Mūsdienu latvietis ir vērīgs un izlutināts, pieradis pie kvalitatīviem un profesionāliem pasākumiem, taču parasti paliek pasīva vērotāja lomā. Mēs gribam latvieti iesaistīt pasākuma tapšanā - tam izvēlēta koncepcija "Likteņupe". Tava un mana likteņa upe. Latvijas likteņa upe," līdzdalības nozīmi uzsver pasākuma idejas autors un režisors Uģis Brikmanis.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV