Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atvērs grāmatu „Aspazija? Aspazija..."

Sandra Zobena, 08.12.2010. 10:31

14. decembrī plkst. 16.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7 notiks Ināras Andžānes grāmatas „Aspazija? Aspazija..." atvēršanas svētki.
Atvērs grāmatu „Aspazija? Aspazija..."

2010. gads bija Raiņa un Aspazijas 145. jubilejas gads. Šai gadā tapusi arī jauna grāmata par Aspaziju. Tās iznākšanu simboliski varētu dēvēt par dāvanu dzejniecei Ziemassvētkos. Varbūt arī par dāvanu jubilejā.

Tās ir apceres par dzejnieci un viņas daiļradi desmit liriskās atkāpēs.
Aspazija savā dzejā bieži piemin rakstīšanas brīnumu, papīra lapu dēvējot par sniegu, uz kura melnā tinte rada brīnumainu pasauli. Dzīves rotaļa Aspazijai bija viņas darbs, un dzīves rotaļa bija arī pati dzīve.

Savā ziņā par dzīves rotaļu uzskatāma arī grāmata – tajā ir pārdomas par dzīves vērtībām, dzejas tapšanas brīnumu un cilvēkiem, tajā jaušams trausls pavediens, kas savieno dažādus laikus un dažādus cilvēkus.
Autore, grāmatā ievietojot tikai nelielu daļu no saviem darbiem par Aspaziju, cer, ka visiem, kam tuva literatūra, šis izdevums dos lidojuma priekšsajūtu un ierosmi jauniem meklējumiem.

Grāmata izdota ar biedrības „Aspazijas mantojums" atbalstu.

Pirms grāmatas atvēršanas būs iespēja noskatīties Majoru pamatskolas skolēnu teātra uzvedumu „Dzīves rotaļas".

Ieeja brīva.

Tuvāka informācija pa tālr. 67764295 (Aija Magone), e-pastu: rainis.vasarnica@memorialiemuzeji.lv vai mājas lapā www.memorialiemuzeji.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV