Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Dens Brauns debitēs kino scenāriju rakstīšanā

kinokino.lv, 22.12.2010. 10:05

Vairāku bestselleru autors, amerikāņu rakstnieks Dens Brauns pats rakstīs "Zudušā simbola" filmas scenāriju studijai Sony.
Dens Brauns debitēs kino scenāriju rakstīšanā

Dens Brauns, kura populārākās grāmatas „Da Vinči kods" un „Eņģeļi un dēmoni" studijas Sony paspārnē jau ir ekranizētas, abas kopā iekasējot 1,25 miljardus dolāru, rakstīs sava romāna „Zudušais simbols" kinofilmas scenāriju, informē Cinemablend.

Dens Brauns abu pirmo romānu ekranizēšanā piedalījās kā izpildproducents un pat spēlēja masu skatos" Da Vinči kodā", taču nestrādāja pie savu romānu ekranizāciju scenārijiem. Šī būs pirmā reize, kad rakstnieks veidos filmas scenāriju. Abus Brauna bestsellerus lielajam ekrānam adaptēja scenāristi Akiva Goldsmans un Deivids Koeps, kuriem tika pārmesta neprasmīga romāna pārvēršanu kinoscenārijā. Tādēļ studija cer, ka romānu autoram Denam Braunam tas izdosies krietni labāk.

"Zudušais simbols" uz ekrāniem iznāks 2012.gadā, ievērojot to pašu trīs gadu pauzi, kas bija starp „Da Vinči kodu" (2006) un Eņģeļiem un dēmoniem" (2009).

No romāna „Zudušais simbols" oficiālās anotācijas latviski: „piedzīvojumi paši atrod slaveno Hārvardas simbolistu Lengdonu. Vienkāršs uzaicinājums nolasīt lekciju Vašingtonas Kapitolijā negaidīti izvēršas par neprātīgi bīstamu skrējienu caur kodu labirintiem, noslēpumiem un konspiratīvām puspatiesībām. Šajās sacīkstēs profesoram jāspēj izvairīties gan no neprātīga un visu redzoša noziedznieka, gan no modrā CIP skatiena." Grāmata izdota zdevniecībā "Kontinents".

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV