Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Studija „Tanka" izsludina radošo darbu konkursu skolēniem „Ko tālāk, seržant Lapiņ?!"

Sanita Grīna, 22.12.2010. 16:21

Studija „Tanka" aicina 7. – 12. klašu skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā - uzrakstīt, uzzīmēt vai uzfilmēt, kas ar filmas „Seržanta Lapiņa atgriešanās" varoņiem Kristu, Alisi, Didzi un citiem notiek pēc filmā attēlotajiem piedzīvojumiem.
Studija „Tanka" izsludina radošo darbu konkursu skolēniem „Ko tālāk, seržant Lapiņ?!"

Kopš pirmizrādes novembra beigās, filma „Seržanta Lapiņa atgriešanās" izpelnījusies ievērojamu skatītāju atzinību un salīdzināta pat ar latviešu kulta filmu „Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Lai mudinātu skolēnus pievērst uzmanību Latvijas kultūras dzīvei un uztvert kino kā aizraujošu mākslas faktu, studija „Tanka" izsludina radošo darbu konkursu „Ko tālāk, seržant Lapiņ?!"

Konkursā aicināti piedalīties 7. – 12. klašu skolēni, iesūtot rakstu darbus (vismaz 150 vārdu apjomā), zīmējumus, komiksus, kolāžas vai pašu filmētas īsfilma (3 – 10 min garas) par to, kas notika pēc filmā „Seržanta Lapiņa atgriešanās" attēlotajiem notikumiem. Vai Krists Lapiņš atrada savu vietu dzīvē? Vai Alise ar Didzi palika kopā? Vai Ervīns kļuva par gaišu cilvēku?

Interesantāko darbu autoriem balvās filmas plakāts ar aktieru autogrāfiem, biļetes uz Jaunā Rīgas Teātra izrādi „Tas notika ar viņiem" un tikšanās ar filmas veidotājiem un aktieriem.

Darbus jāiesūta līdz 2011. gada 20. janvārim elektroniski sanita@tanka.lv vai līdz 18. janvārim pa pastu Studijai Tanka, Stabu iela 94 – 11, Rīgā, LV 1009. Iepriekš sazinoties pa minēto e-pastu vai telefonu 67272702, darbus var iesniegt arī personīgi. Plašāka informācija par konkursu – filmas mājas lapā www.serzantalapinaatgriesanas.lv

Filmu „Seržanta Lapiņa atgriešanās" joprojām var noskatīties Rīgas kinoteātros Kino Citadele, Cinamon un Kino Rīga un Siguldā, Kino Lora. No sestdienas, 25. decembra, filma tiks izrādīta arī Valmierā (k/t Gaisma) un Liepājā (Kino Balle) sadarbībā ar kompāniju „Kinoklubs", kas izveidojusi jaunu zīmolu pašmāju filmu izplatīšanai un popularizēšanai - "Latvijas Filma".

Savukārt tiem, kas „Seržanta Lapiņa atgriešanos" jau redzējuši, dāvanu svētkos sagādājis Jaunais Rīgas Teātris. Uzrādot filmas biļeti teātra kasē, biļeti uz izrādi „Tas notika ar viņiem", pēc kuras tapis filmas scenārijs, var iegādāties ar 10% atlaidi. Tāpat kā filmā, izrādē piedalās Jaunā Rīgas Teātra trupas kodols - Andris Keišs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Baiba Broka un Kaspars Znotiņš, izrādes režisors ir Gatis Šmits.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV