Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ārzemju mākslas muzejs piedāvā mācību ekskursijas

Nataļja Sujunšalijeva, 23.12.2010. 13:48

No 2010. gada 1. oktobra Ārzemju mākslas muzejs slēdza apmeklētājiem pastāvīgās ekspozīcijas Rīgas pilī (Pils laukumā 3), lai pakāpeniski veiktu pārcelšanos uz jauno mājvietu Rīgas Biržā (Doma laukumā 6), kas apmeklētājiem tiks atvērta 2011. gada 20. augustā.
Ārzemju mākslas muzejs piedāvā mācību ekskursijas

Apzinoties unikālās Senās Ēģiptes, Divupes, antīkās Grieķijas un Romas, kā arī Renesanses laika skulptūru kolekcijas nozīmi skolu mācību procesa nodrošināšanā, sākot ar 2011. gada janvāri Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir radis iespēju iepriekš pieteiktām apmeklētāju grupām mācību nolūkā apskatīt Ārzemju mākslas muzeja ģipša nolējumu ekspozīciju. Ģipša nolējumu kolekcija ir interesanta kā kultūrvēsturisks fenomens – 1904. gadā pirmais Rīgas pilsētas mākslas muzeja direktors Vilhelms Neimanis to pasūtīja Ķelnes centrālajā oriģināllējumu un klasisko skulptūru reproducēšanas darbnīcā.

Ekspozīcijas apskate tikai grupām gida pavadībā pieejama katru dienu (izņemot pirmdienas, sestdienas un svētdienas) no plkst. 11.00 līdz 17.00, iepriekš piesakot apmeklējumu pa tālruni (+371) 26 517135 pie komunikāciju un izglītības darba kuratores Vitas Ozoliņas.

Ārzemju mākslas muzeja ģipša nolējumu apskates izcenojumi apmeklētājiem:

• Skolēniem, studentiem, pensionāriem grupās LVL 0,30
• Pārējiem apmeklētājiem grupās LVL 1,00
• Gida pakalpojums latviešu un krievu valodā skolēniem, latviešu valodā studentiem un pensionāriem LVL 4,00
• Gida pakalpojums pārējiem apmeklētājiem saskaņā ar LNMM cenrādi

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV