Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Leļļu teātrī jaunajā gadā darbu sāk četri viesrežisori

Rūta Birzleja, 11.01.2011. 15:55

Noslēdzoties ikgadējam Ziemassvētku izrāžu ciklam, janvāra sākumā darbu Latvijas Leļļu teātrī uzsākuši 4 viesrežisori, kuru iestudējumu pirmizrādes gaidāmas februārī un martā. Līdz sezonas beigām Leļļu teātrī paredzētas septiņas pirmizrādes, kā arī R. Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos" atjaunojums jaunā aktieru sastāvā, ar ko plānots noslēgt sezonu. Savukārt 13.februārī teātris saviem skatītājiem jau otro gadu pēc kārtas gatavo Leļļu teātra Jautro Olimpiādi - aktīvās atpūtas pasākumu ģimenēm Uzvaras parka distanču slēpošanas trasē.

Trīs pirmizrādes Mazajā zālē latviešu trupā gaidāmas jau februārī. Viesrežisore no Krievijas Nadežda Aleksejeva sākusi darbu pie japāņu tautas pasakas "Mazais Samurajs", kas pirmizrādi piedzīvos 5.februārī. Aktieri Lienīte Osipova, Miķelis Žideļūns, Artūrs Putniņš un Anrijs Sirmais izrādi izspēlē Latvijā līdz šim nerealizētā papīra leļļu tehnikā, apgūstot jaunus leļļu vadības paņēmienus. Pasaka stāsta par mazu japāņu puisēnu, kurš dodas pasaulē, lai kļūtu liels un atklātu, kā iemantot patieso - sirds lielumu.

19.februārī pirmizrāde paredzēta Valtera Sīļa iestudējumam "Palle viens pats pasaulē" pēc J. Sigsgora darba motīviem. Kopā ar mākslinieku Uģi Bērziņu un aktieriem Baibu Geķi un Edgaru Kaufeldu režisors veido leļļu un videoprojekcijas saspēli, izsekojot Palles klejojumiem pa tukšo pilsētu, kas konkretizējusies Latvijas galvaspilsētas - Rīgas veidolā. Kādu rītu pamostoties, pasaule pēkšņi kļuvusi pavisam tukša - Palle ir viens pats. Nu var darīt visu, kas ienāk prātā, bet cik ilgi tas liksies interesanti?

Abas izrāde tiek veidotas Leļļu laboratorijas ietvaros - repertuāra sadaļā, kas paredzēta radošiem meklējumiem leļļu teātra jomā un dod iespēju jaunajiem režisoriem izmēģināt spēkus šajā specifiskajā teātra veidā. Leļļu laboratorijas ietvaros jau tapusi izrāde pieaugušajiem "Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību" (rež. Mārtiņš Eihe) un "Kas dzīvo rotaļkastē...?" (rež. Edgars Kaufelds).

27.februārī klajā nāks jauna izrāde vismazākajiem teātra skatītājiem no 2 gadu vecuma - "Pelīte Pīkstīte" pēc J. Širmaņa darba motīviem. To iestudēs režisors Pauls Anteins ar aktieriem Santu Didžu, Evitu Klimavičiusu un Valdi Vanagu. Mazās, drosmīgās un atjautīgās pelītes piedzīvojumi būs piemēroti arī pirmajam izrādes apmeklējumam, lai iepazīstinātu bērnu ar teātra pasauli.

Savukārt Lielajā zālē režisora Valda Pavlovska vadībā rit aktīvs darbs pie muzikālās izrādes pusaudžiem "Pepija Garzeķe" krievu trupā, kas pirmizrādi piedzīvos 5.martā. Latviešu trupā šī izrāde, kurā bez pusaudzes Pepijas pamestajā mājā dzīvo arī īsta sikspārņu rokgrupa, skatāma jau kopš 21.novembra.

Vairāk par Latvijas Leļļu teātri un tā jaunumiem lasiet www.lelluteatris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV