Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Top filma par Rīgu

Lāsma Graudiņa, 18.01.2011. 08:56 | komentāri (2)

Šobrīd norisinās sagatavošanās darbi Pāvela Gummennikova filmas ,,Es mīlu Tevi, Rīga'' pirmizrādei, kas paredzēta 2011. gada maijā. Jau tuvākajās dienās iznāks filmas plakāts un jau pavisam drīz skatītajiem būs iespēja iepazīties ar filmas treileri. Filmu paredzēts izrādīt gan Rīgā, gan pēc tam lielākajās Latvijas pilsētās.
Top filma par Rīgu

Filmas režisors, veidojot filmu, iedvesmojies no filmām "Paris, I Love You" un "NewYork, I Love You". Filmas mērķis ir iedvesmot, radīt skaistas un labas emocijas cilvēkos un tiem apkārt.
"
Es mīlu Tevi, Rīga" ir bezbudžeta filma, kas top, balstoties uz cilvēku entuziasmu, sirds darbu un augstiem mērķiem. Tie ir cilvēki, kas tic idejai un to īsteno. Šim aicinājumam atsaukušies un joprojām pievienojas dziļi motivēti cilvēki, to skaitā godalgotais pasaules un Baltijas mūziķis, aktieris Andrius Mamontovas, latviešu aktrise Lelde Vikmane, grupa "Astro'n'out", kā arī nupat piekrišanu savas mūzikas izmantošanai filmā piekritis Pascal Rogé, kas ir viens no populārākajiem Franču klaviermūzikas izpildītājiem, u.c.

Filmas darbība norisinās Rīgā vienas dienas laikā. Filmā ir parādītas izjūtas, mīlestība visdažādākajās tās formās, kas vijas caur 16 stāstiem. Te parādītas izjūtas, diviem cilvēkiem pirmo reizi tiekoties Laimas pulksteņa pakājē pilnīgā neziņā par to, kas viņus gaida tālāk; rīta skrējiens gar krastmalu pār Akmens tiltu, kas kādu rītu diviem cilvēkiem liek ieskatīties acīs liktenim, gaidot zaļo gaismu pie luksofora. Šīs radītās izjūtas pavisam nevilšus liek paskatīties uz Rīgas debesīm pastaigu laikā un izbaudīt, ieklausīties Rīgā.

Filmā ir parādīta visu emociju gamma prieks, bailes, uztraukums, degsme, jo tieši emociju gamma, ko izjūtam, padara mūs dzīvus, liek pasaulei griezties - bez kaislības un degsmes pasaulē nekas netiktu radīts. Autora vēstījums caurvij visu filmu - Viss par to, ko mēs mīlam mīlestībā.

Filma atšķiras no citām filmām, kas uzņemtas Latvijā līdz šim, ar plānotajām plašajām sabiedriskajām aktivitātēm, sabiedrības iesaistīšanu filmas tapšanā:

Pirmais konkurss filmas scenāriju rakstīšanu tiks atvērts jau janvāra beigās, uzvarētāja scenārijs tiks nofilmēts un iekļauts filma,, Es mīlu Tevi, Rīga''.

Tāpat sabiedrībai būs iespēja piedalītos pēdējā kadra filmēšanā, kā arī dažādos citos veidos pateikt ,,Es mīlu Tevi, Rīga''. Latvijā paredzētās sabiedriskās aktivitātes, plānotas līdz filmas pirmizrādei un arī pēc tam. Lai iepazītos ar filmu labāk, seko līdzi informācijai mājaslapā- www.gumennikovfilms.id.lv, kas tapusi sadarbībā ar jauno mākslinieci LMA studenti Sandru Strēli.

Mājas lapā iespējams iepazīties ar režisoru, viņa stāstiem, aktieriem, filmas draugiem un atbalstītajiem. Filmai paredzētas plašas aktivitātes arī ārpus Latvijas, dažādos kino festivālos.

"Es mīlu Tevi, Rīga" vēlas veidot dialogu ar skatītājam, veidot ar skatītāju personīgas attiecības, tāpēc seko līdzi, ,,čivinies'' un sarunājies ar filmu Twitterī :http://twitter.com/MiluTevi_Riga, Tāpat arī sociālajos tīklos gan Draugiem.lv, gan Facebook.com

Filmai jau ir izveidojies savs līdzjutēju un atbalstītāju pulks, kas seko filmas attīstībai, vēl pirms tā parādījusies uz ekrāniem,, Es Mīlu Tevi, Rīga'' Komanda to novērtē un saka: ,,Paldies, Jums par to.''

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV