Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Notiks diskusija par fotogrāfiju un foto institūcijām Latvijā

Katrīna Teivāne, 24.01.2011. 14:12

27. janvārī 18:30 kim? laikmetīgās mākslas centrs un jaunais interneta žurnāls "FK" aicina apmeklēt diskusiju par fotogrāfiju un foto institūcijām Latvijā - "Fotogēnisks uzvedums". Saruna notiks kim? lekciju telpā, Maskavas ielā 12/1.
Notiks diskusija par fotogrāfiju un foto institūcijām Latvijā

Finansējuma trūkuma dēļ 2010. gada decembrī, pēc piecu gadu pastāvēšanas, iznāca pagaidām pēdējais drukātais žurnāla "Foto Kvartāls" numurs. Ar 2011. gada janvāri žurnāla veidotāji stafeti nodeva tālāk: darbu ir sācis jauns fotogrāfijai veltīts portāls "FK", kuru veido jauna komanda - biedrība "KultKom" un fotogrāfs, fotogrāfijas pētnieks Arnis Balčus.

Sarunu ievadā Arnis Balčus iepazīstinās ar "FK" un stāstīs par tā īstermiņa un ilgtermiņa mērķiem, kā arī plānotajām aktivitātem. Uzdodot klātesošajiem jautājumu: "Vai "FK" kā institūcija var uzlabot foto vidi Latvijā?", jaunā interneta žurnāla redaktors aicinās piedalīties diskusijā un dalīties ar idejām un saviem priekšstatiem par fotogrāfijas portālu un foto vidi Latvijā kopumā.

Vakara gaitā vēl tiks skarti temati: žurnāls "Foto Kvartāls" (2006 - 2010) un tā devums Latvijas fotogrāfiskajai domai; kim? / FK galerijas darbība un nākotne; Latvijas Fotogrāfijas muzejs un citas foto institūcijas Latvijā. Diskusijā piedalīsies un uz interesentu jautājumiem atbildēs arī mākslas zinātniece, žurnāla "Foto Kvartāls" redaktore Alise Tīfentāle, Latvijas Fotogrāfijas muzeja speciāliste, mākslas zinātniece Anda Boluža un kim? laikmetīgās mākslas centra vadītāja Zane Onckule.

Ar "Foto Kvartāla" piecu gadu darbības pārskatu var iepazīties Alises Tīfentāles rakstā "Pirmie pieci gadi ar "Foto Kvartālu"" žurnāla 2010. gada decembra numurā, kas ir lasāms arī interneta arhīvā.

kim? lasītavā interesentiem būs iespēja aplūkot un pašķirstīt "Foto Kvartāla" izdevumus no 2006. Līdz 2010. gadam, kā arī iegādāties kādu no trūkstošajiem numuriem savai mājas bibliotēkai.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV