Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Leļļu teātrī top jauna izrāde bērniem

Rūta Birzleja, 25.01.2011. 16:23

5. februārī plkst. 11:00 Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde pirmskolas un skolas vecuma bērniem „Mazais samurajs". To teātrī iestudē viesrežisore no Novgorodas Nadežda Aleksejeva, kura Latvijas Leļļu teātrī viesojas pirmoreiz. Ar 4 jaunajiem aktieriem – Lienīti Osipovu, Miķeli Žideļūnu, Artūru Putniņu un Anriju Sirmo – izrāde top oriģinālā papīra leļļu tehnikā, kāda mūsu teātrī līdz šim nav izmantota.

Izrāde „Mazais Samurajs" stāsta par kādu mazu zēnu, kurš dodas pasaulē, lai kļūtu liels. Neapmierināts ar savu īkstīša izskatu, viņš vēlas beidzot izaugt, tomēr ceļš izrādās daudz sarežģītāks un vērtīgāks, nekā sākotnēji domāts. Zēns sāk nojaust, ka kārotais lielums slēpjas kur citur – ne slavenā profesijā vai labā atalgojumā. Iepazīstot draudzību, izpalīdzību un nesavtību, Mazais Samurajs iepazīst patieso – sirds lielumu.

Režisore un dramaturģe: Nadežda Aleksejeva
Leļļu un dekorāciju mākslinieks: Igors Semenovs
Komponiste: Tatjana Bobrova
Tulkojusi: Daina Strelēvica
Lomās: Lienīte Osipova, Artūrs Putniņš, Anrijs Sirmais, Miķelis Žideļūns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV