Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Daugavpilī demonstrēs dokumentālo filmu „Kaupēns"

Lolita Kozlovska, 01.02.2011. 09:29

Piektdien, 11. februārī, Daugavpils novada kultūras centrā (Daugavpilī, Dobeles ielā 30) plkst. 14.00 un 18.00 tiks demonstrēta dokumentālā filma „Kaupēns".
Daugavpilī demonstrēs dokumentālo filmu „Kaupēns"

Filma „Kaupēns" veidota pēc Andra Grūtupa bestsellera „Tiesāšanās kā māksla" motīviem, dažas epizodes rekonstruējot ar mākslas filmas elementiem. Filmā skan Jāņa Lūsēna mūzika, izmantoti Kino/foto arhīva materiāli, LVVA dokumentālas liecības, unikāli tiesas protokoli.

Jautājumi par pašu Kaupēnu, par tiesas prāvu un par mums pašiem – ir joprojām aktuāli un neatbildēti, uzskata filmas veidotāji. "Kāpēc tautas apziņā viņa tēls ir tik neviennozīmīgs, tomēr heroizēts? Laupītāja Kaupēna lieta, laikā, kad mēs visi šodien jūtamies aplaupīti, kad mūsu valstiskums ir tikpat nestabils kā 20. gadsimta 20. gados, kad laupīšanu noziegumu statistika bīstami pieaug, – ir izpētes vērta", – pārliecināts režisors Māris Ozoliņš.

Filmas režisors un producents – Māris Ozoliņš.
Operators – Raivo Karro.
Titullomā – Egons Dombrovskis.
Piedalās arī Mārtiņš Freimanis, Māra Zālīte, Jānis Lūsēns, Andris Grūtups.
Filmas garums – 82 minūtes.
Ieejas maksa: 1Ls
Grupām iepriekšēja pieteikšanās pa tālr.65431867; mob.26362572.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV