Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina iesniegt darbus Sniega dizaina konkursam

Viktors Kravčenko, 01.02.2011. 14:19

Kagas pilsēta (Japāna) un Nakajas Ukičiro Sniega un ledus muzejs (Nakaya Ukichiro Yuki No Kagakukan) organizē sesto Sniega dizaina konkursu un aicina pieteikt konkursam izstrādājumus ar sniega vai ledus motīvu.

Konkursam var pieteikt oriģinālus, iepriekš nepubliskotus darbus ar sniega un ledus formas vai plašākas dabas parādības motīvu. Darbi var būt nelieli priekšmeti, daiļamata izstrādājumi, kinētiskās u.c. mākslas priekšmeti, tiem jābūt telpiskiem un viegli pārvadājamiem (fotogrāfijas, zīmējumi un kulinārijas izstrādājumi netiek pieņemti). Ikviens dalībnieks (individuāls dalībnieks, uzņēmums vai dalībnieku grupa) konkursam var pieteikt līdz pat pieciem darbiem vai darbu komplektiem.

Pieteikuma forma, konkursa noteikumi un detalizēta informācija par pieteikšanās kārtību atrodama Sniega muzeja mājas lapā http://www.kagashi-ss.co.jp/yuki-mus/en_facilities.html

Turpat apskatāmas arī iepriekšējo konkursu godalgoto darbu galerijas. Pieteikumu iesniegšanas termiņš sestajam Sniega dizaina konkursam ir 2011. gada 30.aprīlis.

Labākie žūrijas novērtētie darbi saņem naudas balvas aptuveni 3145 latu, 1887 latu, 1258 latu, 629 latu vērtībā. Pieci darbi saņems veicināšanas balvas katrs 315 latu vērtībā.

Kā informē Sniega un ledus muzeja direktors Kenzo Kanda (Kenzo Kanda), iepriekšējam, 5. Sniega dizaina konkursam tika pieteikti 332 dizaina darbi un Latvijai bija otrs lielākais pieteikto darbu skaits (aiz Japānas). Divi no tiem (Eleonoras Pastares un Ērikas Mālderes darbi) tika iekļauti labāko darbu izstādē. Jau ziņots, ka 4. Sniega dizaina konkursā, kas notika 2007. gadā, augstāko atzinību ieguva tekstīlmākslinieces Baibas Rīteres gobelēns Savienojums (Connection).

Kagas pilsētā dzimušais zinātnieks Ukičiro Nakaja (1900-1962), kura vārdu nes Sniega un ledus muzejs, ir pirmais, kuram laboratorijas apstākļos 1936. gadā izdevās izaudzēt sniega kristālu. Tādēļ Sniega dizaina konkursa mērķis ir darinājumu ar sniega un ledus formas vai parādības motīvu radīšana un popularizēšana. Nakajas Ukičiro Sniega un ledus muzejs ar Latviju dažādos projektos sadarbojas kopš 2005. gada.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV