Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks diskusija par filmu "homo@lv" un mākslas un valsts attiecībām

Ieva Ūbele, 07.02.2011. 14:24

Trešdien, 9. februārī, plkst. 18:00 Dānijas Kultūras institūta telpās Berga bazārā Marijas ielā 13/3 (2. stāvā) norisināsies saruna "homo@lv. Skatīties? Atbalstīt?" par skaļas diskusijas izraisījušo Kaspara Gobas dokumentālo filmu "homo@lv".
Notiks diskusija par filmu "homo@lv" un mākslas un valsts attiecībām

Filma "homo@lv" vēsta par geju tiesību aktīvistu un to pretinieku attiecībām Latvijā un ir pirmā latviešu dokumentālā filma, kas iekļauta prestižajā Berlīnes kinofestivāla programmā. Diskusiju par filmas saturu un kino un valsts attiecībām aktualizējusi 2. februārī notikusī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde par Latvijas kino nākotni, kurā izskanēja deputātu argumenti par filmas "homo@lv" tēmas mazsvarīgumu un ierosinājumi valsts līdzekļus piešķirt filmām pēc to lietderības patriotisma veicināšanā un vēsturisko sasniegumu atspoguļošanā.

Diskusija "homo@lv. Skatīties? Atbalstīt?" aicinās izvērtēt jautājumus par filmas ētiku un valsts lomu diskutabla satura filmu uzņemšanā.
Vai situācija filmā atspoguļota objektīvi?
Vai šādu filmu iespējams uzņemt, saglabājot neatkarīgu skatpunktu?
Cik personisks drīkst būt pētnieciskais dokumentālais kino?
Vai filma par seksuālajām minoritātēm būtu jāuzņem par valsts līdzekļiem?

Diskusijā, ko rīko Dānijas kultūras institūts, "ElmMedia" un "Sorosa fonds Latvija", piedalīsies filmas režisors Kaspars Goba un dažādu viedokļu pārstāvji. Diskusijā piedalīties aicināts ikviens interesents.

Filma "homo@lv" no 11. februāra pēc skatītāju pieprasījuma būs atkārtoti skatāma kinoteātrī "K.Suns".

Detalizētāka informācija par filmu – www.homo.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV