Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Leļļu teātrī top izrāde vismazākajiem skatītājiem

Rūta Birzleja, 22.02.2011. 16:18

27. februārī plkst. 11:00 pirmizrādi Latvijas Leļļu teātrī piedzīvos jauna izrāde pašiem mazākajiem teātra skatītājiem – „Pelīte Pīkstīte" pēc Jāņa Širmaņa darba motīviem, to iestudējis viesrežisors Pauls Anteins. Pirmajā apmeklējumā uz Leļļu teātrī bērni parasti dodas 2-3 gadu vecumā.
Leļļu teātrī top izrāde vismazākajiem skatītājiem

Jaukais un saulainais stāsts par pelīti Pīkstīti, tās ģimeni un draugiem dažādu paaudžu lasītājiem palikusi atmiņā kā viena no sirsnīgākajām bērnības grāmatām. Mazās, baltās, zinātkārās un drosmīgās pelītes atjautība un gaišums caurvij visus piedzīvojumus, zvēru raksturos ar smaidu saskatāmi vispārcilvēciski vaibsti, bet sižets stāsta par draudzības, izpalīdzības un darbaprieka nepārvērtējamo nozīmi.

Izrādes režisors ir Pauls Anteins, kurš Leļļu teātrī kā režisors viesojas trešo reizi, māksliniecisko noformējumu veidojis Pāvils Šenhofs un Anita Znutiņa-Šēve, mūziku komponējis – Boriss Rezņiks, dramatizējumu veidojis Aldis Linē un Pauls Anteins, savukārt lomas atveido Evita Klimavičiusa, Audra Pētersone un Valdis Vanags.

Izrāde papildina repertuāra sadaļu, kas paredzēta pirmajiem teātra apmeklējumiem – tā tiks spēlēta Mazajā zālē, kur atmosfēra ir mājīga un droša, aktieri spēlē nelielā attālumā no bērniem un sižets ir mazajiem viegli uztverams. Latvijas Leļļu teātris iesaka bērna pirmo teātra apmeklējumu plānot Mazajā zālē, lai pakāpeniski iepazīstinātu atvasi ar skatuves mākslu, neradot bailes vai nedrošību. Mazās zāles skatītāju izkārtojums veidots tā, lai rūpētos gan par redzamību, gan mazā apmeklētāja komfortu – drosmīgākajiem bērniem, kuri jau vēlas sēdēt atsevišķi no vecākiem, rezervētas priekšējās rindas, savukārt tiem, kuri izrādi vēlas skatīties vecāku tuvumā, paredzēta zāles vidusdaļa. Pieaugušie sēž zāles beigās, no kurām var vērot ne vien uz skatuves notiekošo, bet arī savas atvases reakciju pirmajās rindās.

Pirmizrāde „Pelīte Pīkstīte" 27. februārī plkst. 11:00, tuvākās izrādes – 5. un 26. martā. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.

Lai konsultētos par bērna vecumam atbilstošāko izrādi, sazinieties ar teātra administrāciju – 67285418 vai info@lelluteatris.lv. Vairāk informāciju meklējiet www.lelluteatris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV