Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdevniecība „Liels un mazs" piedalīsies Baltijas Grāmatu svētkos

Zane Jauja, 28.02.2011. 10:37

Izdevniecība „Liels un mazs" aicina ģimenes ar bērniem un visus, kam patīk bērnu grāmatas, piedalīties pasākumos, kas notiks Baltijas Grāmatu svētkos izstāžu centrā Ķīpsala.
Izdevniecība „Liels un mazs" piedalīsies Baltijas Grāmatu svētkos

5.martā

10.00-11.00 Bērni un grāmatu varoņi svin rakstnieka Jura Zvirgzdiņa dzimšanas dienu. Minēsim mīklas vērīgiem Zvirgzdiņa grāmatu lasītājiem un kopā ar kaķiem no Kaķu mājas jumta starp Rīgas pieminekļiem sameklēsim rakstnieku un viņa lācīti Tobiasu. Operas ceļojošo Pasaku Teicēju (Nauris Puntulis), dziedošo pieminekli Augustiņu, Štrūdla kungu ar kanārijputniņūsām (Juris Ādamsons) un pašu Nakts karalieni no Mocarta operas „Burvju flauta" (Evita Raituma) ciemos atvedīs Vīnes zirdziņš (Dagne Reinika).
14.00-15.00 „Princese Skella un Leta kungs"
Piretas Raudas grāmatas atvēršanā piedalīsies tulkotāja Maima Grīnberga un Jaunā Rīgas teātra aktieri Inga Alsiņa un Gatis Gāga. Stāstot grabēs kauli, skelets mainīs tērpus, bet bērni varēs paši sev izgatavot mazus, šausmīgus suvenīrus grāmatas varoņu autogrāfiem.

6.martā

10.00-11.00 Tiekas skolotājs Jāps un viņa autors Žaks Frīnss
Viesos – holandiešu rakstnieks Žaks Frīnss (Jacques Vriens), kura grāmata par skolotāju Jāpu uzvarējusi šā gada Bērnu žūrijā, un tulkotāja Inese Paklone. Skolotāja Jāpa (Kaspars Znotiņš) un viņa Klases (Guna Zariņa) stundā šoreiz varēs izpelnīties skolotāja cukurpastilu.
14.00-15.00 Lasa "Liels un mazs"! Grāmatu stunda bērniem
Ineses Zanderes un Ūnas Laukmanes "Dieguburti": skaitāmpanti tiem, kas mācās pazīt burtus. Burtu cilvēciņ, kas veidoti no auduma un diegiem, iet bērnudārzā un prot burtu vingrojumus. Jura Zvirgzdiņa „Mufa": stāsts par balto degunradzēnu Mufu, kurš ir bijis pat Parīzes bibliotēkā, bet no aukstuma un karstuma glābjas, ietinoties avīzēs. Un izlasītais viņam noder...kaujā! Mufas ceļojums uz Āfriku un citi uzdevumi kopā ar mākslinieku Reini Pētersonu.
Pilna Baltijas grāmatu svētku 2011 kultūras programma atrodama šeit: http://www.bt1.lv/bt1/lbf/?link=00400000

"Baltijas grāmatu svētku 2011" darba laiks:
3.-5. marts 10.00 – 18.00
6. marts 10.00 – 17.00

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV