Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Leļļu teātra krievu trupā „Pepija Garzeķe" rokmūzikas skaņās

Rūta Birzleja, 28.02.2011. 17:09

Latvijas Leļļu teātra krievu trupa 5. martā plkst. 15:00 aicina skolas vecuma bērnus uz muzikālā uzveduma „Pepija Garzeķe" pirmizrādi – stāstu par pusaudzi Pepiju rokmūzikas skaņās, ko dzīvajā izpildījumā nodrošina neparastā sikspārņu rokgrupa. Izrāde iesakāma bērniem no 7 gadu vecuma.
Leļļu teātra krievu trupā „Pepija Garzeķe" rokmūzikas skaņās

Sezonas sākumā režisors Valdis Pavlovskis izrādi „Pepija Gazrzeķe" iestudēja latviešu trupā, tagad pirmizrādi sagaidījis arī krievu trupas iestudējums, kas pēc režisora teiktā ievērojami atšķiras no latviešu izrādes – krievu aktieri lomas spēlē ar citu temperamentu, enerģiju, izrāde pielāgota konkrētajiem aktieriem. Rezultātā pirmo reizi daudzu gadu laikā Latvijas Leļļu teātra repertuārā nonācis tik apjomīgs, muzikāli sarežģīts un netradicionāls iestudējums krievu valodā, kas paredzēts tieši skolas vecuma bērniem. Šai auditorijas daļai piemērotu izrāžu Latvijā ir ļoti maz, tādēļ izrāde „Pepija Garzeķe" ir nozīmīga ne vien Latvijas Leļļu teātra, bet visas kultūrvides kontekstā.

Izrādē Pepija nav bērns, bet gan pusaugu meitene, kura meklē savu vietu pieaugušo pasaulē, mēģina saprast tās likumus, cenšoties nepazaudēt sevi. Viņa ir drosmīga un stipra, sirsnīga un atklāta, lieliski tiekot galā ar visgrūtākajām situācijām – pat tad, kad ne māmiņa, ne tētis nav blakus, lai palīdzētu un stiprinātu. No kurienes pamestajā mājā uzradusies šāda meitene, kuras tuvākie draugi ir zirgs un pērtiķītis, bet bēniņos dzīvo un muzicē sikspārņu rokgrupa? Bet varbūt viņu izdomājis Tomijs un Annika, kuri tik ļoti ilgojas pēc šādas draudzenes?

Galvenā loma uzticēta jaunajai aktrisei Jūlijai Meščerjakovai, izrādē piedalās lielākā daļa krievu trupas aktieru un vairāki viesaktieri, kuri Astrīdas Lindgrēnes tēlus atveido gan dzīvajā plānā, gan Ilzes Vītoliņas radīto leļļu izskatā. Režisora Valda Pavlovska vadībā izrādes dramatiskā darbība cieši savijas ar poļu komponista Pjotra Klimeka rakstīto mūziku, ko dzīvajā izpilda šim nolūkam speciāli radīta rokgrupa bungu, solo ģitāras, ritma ģitāras un basģitāras sastāvā. Izrādes horeogrāfiju radījusi Lilija Lipora, muzikālā vadība uzticēta Ervīnam Ramiņam (grupas „Laime pilnīga" vadītājam), savukārt videografikas veidojis Miķelis Urtāns un Rihards Šešo.

„Pepija Garzeķe" krievu valodā gaida skatītājus jau no 5. marta. Tuvākās izrādes – 19. martā, 3. un 16. aprīlī. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Vairāk informācijas – www.lelluteatris.lv

Foto: Oļegs Zernovs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV