Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Apgāds "Kontinents" Baltijas Grāmatu svētkos prezentēs Latvijas autoru grāmatas

Ieva Drozdova, 01.03.2011. 15:26

Atceroties izcilo latviešu režisoru un dokumentālistu Juri Podnieku, kuram nupat būtu apritējuši 60 gadi, organizēta tikšanās ar grāmatas "Juris Podnieks. Vai viegli būt elkam?" autori Tatjanu Fastu un grāmatas tulkotāju Gunitu Mežuli. Savukārt pirms 16 gadiem nogrimušā prāmja "Estonia" katastrofas cēloņus meklē un apraksta rakstnieks un žurnālists Marats Kalandarovs.

3.martā pulksten 16:30 Ķīpsalas izstāžu kompleksā "Baltijas grāmatu svētkos" notiks Tatjanas Fastas grāmatas „Juris Podnieks. Vai viegli būt elkam?" prezentācija, kuras ietvaros gaidāma tikšanās ar grāmatas autori un tulkotāju Gunitu Mežuli.

Tatjana Fasta ir Latvijas žurnāliste, žurnāla "Atklāta Pilsēta" galvenā redaktore. Dzimusi Vīnē, žurnālistes karjeru uzsākusi Sibīrijā. Tur arī kļuvusi par "Ļiteraturnaja Gazeta" vietējo korespondenti. Pirms pārcelšanās uz Latviju strādājusi BBC Krievijas raidījumu redakcijā. Autore dokumentālajām filmām „Šūpļadziesma Jeļcinam" un „Provokācijas anatomija" (sadarbībā ar Vladimiru Vigmanu). Ilgus gadus vadījusi Latvijas dienas laikrakstu "Bizness un Baltija" un "Telegraf" redakcijas. Nacionālās Cicerona prēmijas laureāte.

Būs iespēja iegādāties grāmatu ar autogrāfu.

Grāmatā ir ievīti personiski iespaidi un atmiņas. Jura Podnieka filmas ir kļuvušas par dokumentālā kino klasiku. Jura Podnieka filmas ir iekļautas pasaules vadošo kinoskolu mācību programmās.

Baltijas grāmatu svētku ietvaros tiks prezentēta arī Marata Kalandarova grāmata „Vīza uz dzelmi".

Prezentācijā viesosies grāmatas autors Marats Kalandarovs – kara vēsturnieks, žurnālists un rakstnieks, akadēmiķis, lielākās starptautiskās rakstnieku un dzejnieku savienības prezidents, četrpadsmit dokumentālu romānu autors, pirmais žurnālists Eiropā, kas veicis lidojumu stratosfērā virsskaņas iznīcinātājā, daudzu starptautisku literāro balvu laureāts.

Būs iespēja iegādāties grāmatu ar rakstnieka autogrāfu.

1994. gada 28. septembra vakarā jūras prāmis „Estonia", kā ierasts, devās reisā no Tallinas uz Stokholmu ar gandrīz tūkstoš pasažieriem uz klāja.

Jau pēc dažām stundām no prāmja tika raidīts SOS signāls.

Baltijas jūras dzelme kļuva par mūža mājām 852 pasažieriem, starp kuriem bija arī kuģa komandas locekļi. Tajā naktī dzīvību zaudēja arī 24 Latvijas iedzīvotāji. Pēc oficiālās versijas, traģēdiju izraisījušas prāmja tehniskās nepilnības – viziera defekts. Tomēr katastrofas izmeklēšanas komisijas atzinumos rodams daudz neskaidrību un pretrunu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV