Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aicina piedalīties starptautiskā fotokonkursā "Baltijas kāzu un portretu foto 2011"

Aigars Runčis, 07.03.2011. 13:48

Latvijas fotogrāfi tiek aicināti līdz 15. martam pieteikties Nikon rīkotajā starptautiskajā foto konkursā Baltijas kāzu un portretu foto 2011. Šogad fotokonkursa tēma ir paplašināta, fotogrāfi tiek aicināti iesniegt arī savus labākos portreta darbus.

Konkursā ir divas galvenās kategorijas: kāzu foto un portreta foto. Kāzas ir viens no cilvēka dzīves laimīgākajiem un emocijām piesātinātākajiem pasākumiem, kad cilvēki ir atklāti, laimīgi un viņi gaida, ka fotogrāfs ar savu meistarību spēs šo mirkli iemūžināt fotogrāfijās. Savukārt portrets atklāj dzīves gājuma pieredzi, rakstura smalkākās nianses un tikai sava amata meistars spēj to parādīt bildēs.

No labākajām fotogrāfijām tiks rīkota izstāde un īpaši veidota gadagrāmatā - Baltijas kāzu un portretu foto 2011. Kompetenta žūrija: Deniss Orčards, Gunta Andersone, Patrik Raski, Peter Ellis, Tomas Kauneckas, Bella West, Gatis Rozenfelds, Jonas Staselis, Kaupo Kikkas, Madis Palm un Martti Yrjö Lintunen no labākajiem izvēlēsies vislabākos

Baltijas valstīs labākais kāzu fotogrāfs 2011 galvenajā balvā saņems profesionālu fotoaparātu Nikon D3s, Nikkor 24-70mm f / 2.8G ED AF-S lēcu un ar SB-700 zibspuldzi. Baltijas valstu labākais portretu fotogrāfs 2011 balvā saņems Nikon D3X, Nikkor 85mm f/1.4G lēcu un ar SB-900 zibspuldzi. Arī katras apakškategorijas pirmo trīs vietu ieguvēji tiks godprātīgi apbalvoti.

Konkursa kategorijas:

Kāzu foto:
Jaunlaulāto foto
Līgavas vai līgavaiņa foto
Kāzu reportāžas foto
Kāzu atmosfēras foto

Portreta foto:
Bērnu foto
Individuāls personas foto
Personu grupu foto
Savvaļas vai mājdzīvnieku foto
Glamour/boudoir photo
Foto reportāža (ne kāzu)

Fotogrāfijas jāiesniedz līdz 2011. gada 15. martam un to skaits ir neierobežots. Papildus informācija un reģistrācija Baltijas kāzu un portretu foto 2011 mājas lapā: www.wppb.eu. Konkursa dalībniekiem ir arī simboliska dalības maksa – 20eiro par katru iesniegto fotogrāfiju. Pagājušajā gadā piedalījās 76 fotogrāfi, ar 298 fotogrāfijām, no Latvijas bija 24 dalībnieki ar 76 fotogrāfijām.

Labāko darbu izvērtēšana un uzvarētāju apbalvošana norisināsies 10. aprīlī Rīgā, TLG Hotel Latvija. Pasākuma dienā visi interesenti varēs sekot žūrijas darbam, piedalīties dažādās foto nozares speciālistu lekcijās un konkursa apbalvošanas ceremonijā.

Konkursa organizators – Nikon un atbalstītāji Hewlett-Packard Eesti, ArtPrint un Tallink, tic, ka Latvijā ir daudz lielisku fotogrāfu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV