Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Skaidri un pamatīgi par noslēpumaino alķīmiju

Ilona Liedeskalniņa, 09.03.2011. 17:25

Apgāds „Lietusdārzs" izdevis vēl vienu neparastu grāmatu: Roberts E. Kokss. "Nemirstības eliksīrs". Mūsdienu alķīmiķa atklātais filozofu akmens. Senākos laikos šādas grāmatas iznākšana nebūtu iespējama, jo leģendām apvītās alķīmijas zināšanas tika rūpīgi glabātas noslēpumā visā pasaulē – no Ķīnas līdz Indijai, Ēģiptei un pat viduslaiku Eiropai. Šīs zināšanas prata izmantot tikai noslēgtas amatnieku kopienas, kas aizplīvuroti aprakstīja ne vien parastu metālu pārvēršanu zeltā, bet arī izdaudzinātā filozofu akmens jeb nemirstības eliksīra iegūšanu.
Skaidri un pamatīgi par noslēpumaino alķīmiju

Grāmatā "Nemirstības eliksīrs" Roberts E. Kokss atklāj alķīmijas noslēpumus, tradīcijas un procedūras, kas izmantotas jau tūkstošiem gadu senā pagātnē. Autors apraksta pārsteidzošo saistību starp Vēdās pieminēto soma dzērienu, ajūrvēdas medicīnu, Senās Ķīnas tradīcijām, ēģiptiešu zināšanām par nemirstības iegūšanu un pēcnāves dzīvi, kā arī Bībeles stāstiem par Ēdenes dārzu, Sinaja kalnu un maizi, ko pats Dievs pasniedza Mozum, lai tas pabarotu ebreju tautu.

Autors detalizēti apraksta alķīmijas „laboratorijas darbus". To lasīt ir interesanti arī tad, ja lasītājs pats nedomā ķerties pie nemirstības eliksīra ieguves...

Grāmata ir brīnumains ceļojums cauri gadu tūkstošiem un dažādām civilizācijām un kultūrām. Tā pārliecinoši pierāda, ka reiz visā pasaulē izmantotas vienas un tās pašas zināšanas. Vai ar tām pietiek, lai cilvēks pagatavotu eliksīru, kas ļauj dzīvot mūžīgi? Autors dod cerību, ka ir. Taču galvenais, ka grāmata sniedz daudz vielas pārdomām – gan par cilvēka mūžīgo tieksmi pēc nemirstības, gan veidiem un līdzekļiem, kā to piepildīt.

No angļu valodas tulkojis Elviss Ozols.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV