Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vēl tikai divas dienas iespējams pieteikties konkursam "Baltijas kāzu un portretu foto 2011"

Aigars Runčis, 14.03.2011. 16:09

Iesniegt savu pieteikumu starptautiskajam foto konkursam "Baltijas kāzu un portretu foto 2011" iespējams vēl tikai līdz 15.martam. Šogad fotokonkursa tēma ir paplašināta, un fotogrāfi aicināti iesniegt ne vien kāzu foto, bet arī savus labākos portreta darbus.

Šobrīd konkursam jau pieteicies divreiz vairāk dalībnieku nekā pagājušajā gadā. Starp 160 fotogrāfiem no Baltijas valstīm, kas pretendē uz uzvarētāja godu, ir pieteikušies 40 fotogrāfi no Latvijas. Aktīvākie ir vīrieši, taču 14 no Latvijas konkursa dalībniecēm ir sievietes. Konkursa organizatori gan uzsver, ka vislielākā aktivitāte ir tieši pēdējās divās pieteikšanās dienās. Noslēguma pasākums notiks Rīgā, līdz ar ko jau 10. aprīlī mūsu galvaspilsētā pulcēsies labākie Baltijas fotogrāfi.

Konkursā ir divas galvenās kategorijas: kāzu foto un portreta foto. Kāzas ir viens no cilvēka dzīves laimīgākajiem un emocijām piesātinātākajiem pasākumiem, kad cilvēki ir atklāti, laimīgi un viņi gaida, ka fotogrāfs ar savu meistarību spēs šo mirkli iemūžināt fotogrāfijās. Savukārt portrets atklāj dzīves gājuma pieredzi, rakstura smalkākās nianses un tikai sava amata meistars spēj to parādīt bildēs.

Labākās fotogrāfijām tiks izstādītas, kā arī ievietotas īpaši šim konkursam veltītā gadagrāmatā - "Baltijas kāzu un portretu foto 2011". No labāko fotogrāfu darbiem labākos izvēlēsies kompetenta žūrija.

Baltijas valstīs labākais kāzu fotogrāfs 2011 galvenajā balvā saņems profesionālu fotoaparātu Nikon D3s, Nikkor 24-70mm f / 2.8G ED AF-S lēcu un ar SB-700 zibspuldzi. Baltijas valstu labākais portretu fotogrāfs 2011 balvā saņems Nikon D3X, Nikkor 85mm f/1.4G lēcu un ar SB-900 zibspuldzi. Arī katras apakškategorijas pirmo trīs vietu ieguvēji tiks godprātīgi apbalvoti.

Papildus informācija un reģistrācija "Baltijas kāzu un portretu foto 2011" mājas lapā: http://www.wppb.eu/LV/. Konkursa dalībniekiem ir arī simboliska dalības maksa – 20 eiro par katru iesniegto fotogrāfiju.

Konkursa organizators – Nikon un atbalstītāji Hewlett-Packard Eesti, ArtPrint un Tallink, tic, ka Latvijā ir daudz lielisku fotogrāfu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV