Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rolands Ūdris raksta mūziku kulta romānam „STROIKA"

Sigita Paula Cepleviča, 18.03.2011. 12:47

Tuvojas pirmizrāde pēc Viļa Lācīša romāna "STROIKA ar skatu uz Londonu" motīviem ar Normundu Bērzu galvenajā lomā, Mārtiņa Eihes režijā. Speciāli izrādei mūziku sacerējis Rolands Ūdris. Pirmizrāde paredzēta jau 6.aprīlī kino "Rīga" plkst 19.00.
Rolands Ūdris raksta mūziku kulta romānam „STROIKA"

Izrāde ir humorpilns patiess stāsts par latviešu viestrādnieku gaitām Londonā, un attēlo ne pārāk veiksmīga mūziķa un dvīņu tēva dramatisku cīņu par izdzīvošanu - normāli apmaksātu darbu svešumā, nezinot ne īsti valodu, ne arī celtnieka profesiju. Kā zināms, jo lielāks dramatisms, jo lielākas iespējas rasties dažādām komiskām situācijām, un tādu izrādē netrūkst...

Vilis Lācītis nav iepriekš bijis pazīstams latviešu literaturā, taču viņa darbs uzreiz kļuva pamanīts un ieguva lielu lasītāju un kritiķu ievērību, kļūstot par kulta romānu šim laikam.

Mārtiņa Eihes režijā darbs piedzīvos otro elpu uz teātra skatuves monoizrādes formā. Latvijas Nacionālā teātra aktieris Normuds Bērzs, kuru televīzijas skatītāji atceras kā LatLoto izlozes vadītāju, jau šobrīd ir gatavs dalīties ar skatītājiem par saviem piedzīvojumiem "STROIKĀ ar skatu uz Londonu" un uzskata, ka izrāde būs interesanta visiem skatītājiem, jo ir sarakstīta ļoti intriģējoši un asprātīgi. Režisors Māriņš Eihe cenšas veidot izrādi tā, lai interesanti skatīties būtu gan tiem, kas grāmatu nav vēl lasījuši, gan tiem, kas to paguvuši jau izdarīt vairākkārt, lai ikviens varētu notikumus salīdzināt ar saviem priekšstatiem un pieredzi, kā arī kopā izsmieties par traģikomiskajiem dzīves līkločiem un situācijām. Izrādē skartā tēma daudziem Latvijā ir pati galvenā aktualitāte šodien, kad diemžēl ir grūti atrast kādu ģimeni, kur kāds piederīgais vai draugs nebūtu devies svešumā laimi meklēt.

Romāna autors Vilis Lācītis uzaicināja projektā piedalīties mūziķi un dziesminieku Ūdrīti (Rolandu Ūdri), kurš speciāli izrādei sacerējis jaunu dziesmu ar nosaukumu "Stroika". Singls drīzumā tiks piedāvāts Latvijas radiostacijām. Daudz pa pasauli klejojošais un piedzīvojušais Ūdrītis grāmatu ir izlasījis vairākkārt un var apliecināt, ka "visi grāmatā attēlotie notikumi, lai gan ir izdomāti, tomēr ir ļoti reālistiski, jo sakņojas personiskajā pieredzē". Ūdrītis ir personiski pazīstams ar grāmatas autoru, kurš, kā zināms, slēpj savu patieso izdentitāti zem asprātīgā pseidonīma Vilis Lācītis literārajā telpā un zem lāča maskas sabiedriskajos pasākumos.

Izrādes producente Laila Ilze Purmaliete ir gandarīta par sagaidāmo rezultātu, jo "slikti nemaz nevar būt, ja šādai tēmai klāt ķērušies četri puiši (V.Lācītis, N.Bērzs, M.Eihe, R.Ūdrītis) pašos spēka gados, kuri zin, kā garšo gan debessmanna, gan zeme!"

Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu Paradīze" un kultūras namu kasēs. Studentiem, uzrādot apliecību, biļetēm uz pirmizrādi 50% atlaide.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV