Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Karlsons, kas dzīvo uz Nacionālā teātra skatuves

Sondra Lāce, 18.03.2011. 12:53

Nacionālajā teātrī 10. martā pirmizrādi piedzīvoja "Karlsons, kas dzīvo uz jumta". Astrīdas Lindgrēnas oriģināldramatizējums, režisors – Mārtiņš Eihe.
Karlsons, kas dzīvo uz Nacionālā teātra skatuves

Izrādē "Karlsons, kas dzīvo uz jumta" tiek stāstīts par Brālīti, kurš tik ļoti vēlas sunīti, ka kādu dienu dabū ne tikai to, bet arī Karlsonu, kas vienkārši ielaižas ar propelleri viņa istabā pa logu. Brālīša māsiņu Betu izrādē atveido jaunā aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska. Šī ir pirmā reize, kad Zane spēlē izrādē, kas paredzēta tieši bērniem.

"Esmu ļoti priecīga par iespēju piedalīties šādā krāsainā, sirsnīgā un mīļā izrādē. Strādājot pie lomas, daudz iedvesmojos no savām bērnības atmiņām un pārlapoju gan bērnības albumus, gan atmiņu klades. Tā nu sagadījās, ka dzīve man diezgan agri lika kļūt pieaugušai, tāpēc esmu īpaši laimīga, ka Betas loma ļauj man no sirds bērnišķīgi izspēlēties un atdzīvināt sirdī mīļo un silto bērnības sauli!" komentē Zane Dombrovska.

Līdz šim jaunā aktrise bija redzama "Nacionālajā teātrī" galvenajā (Kristas) lomā Zigmara Liepiņa muzikālajā drāmā "Adata" un Marijas jeb Vizbulītes lomā muzikālajā drāmā "Vadonis", kā arī Gaļinas Poliščukas "Teātra observatorijā" Stellas lomā izrādē "Ilgu tramvajs". Šobrīd, paralēli izrādei "Karlsons, kas dzīvo uz jumta", Zane atveido gleznotāja Leo Kokles sievu Terēzi Raimonda Paula mūziklā "Leo. Pēdējā Bohēma", teātrī "Skatuve" spēlē Veru poļu dramaturga Januša Glovacka lugā "Ceturtā māsa" un piedalās Raimonda Paula jubilejas koncertos "Nacionālajā teātrī".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV