Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ridlijs Skots veidos biogrāfisku filmu

Raivis Žvagiņš, kinokino.lv, 31.03.2011. 20:33

Režisors Ridlijs Skots paziņojis par saviem plāniem veidot filmu, kas stāstīs par Ģertrūdes Belas dzīvi.
Ridlijs Skots veidos biogrāfisku filmu

Ridlijs Skots turpina savai filmogrāfijai pievienot projektus, kuros saskata lielu potenciālu, kā ziņo Collider.com, viņš nolēmis veidot biogrāfisku filmu par 19. gadsimta rakstnieci un arheoloģi Ģertrūdi Belu.

Neskatoties uz to, ka Skotam šobrīd darba pilna rokas pie PROMETEJA, režisors pie jaunās filmas ķerties pēc iespējas ātrāk. Zināms, ka scenārija autors būs Džefrijs Keins, kurš pazīstams ar filmu UZTICĪGAIS DĀRZNIEKS.

Tomēr ne Skots vienīgais vēlas filmu saistīt ar Belu, jo pagājušajā mēnesī Verners Hercogs paziņoja, ka arī viņš ir ieinteresēts Ģertrūdes Belas dzīvesstāsta ekranizācijas veidošanā filmā QUEEN OF THE DESERT ar Naomi Vatsu galvenajā lomā.

Ģertrūde Bela (1868 – 1926) bija angļu rakstniece, ceļotāja, politiķe un arheoloģe, kas ieguva augstu ietekmi britu impērijas tiesību likumu veidošanā, pateicoties viņas plašajiem ceļojumiem Sīrijā, Āzijā, Arābijā un Mezopotāmijā, kā arī viņa palīdzēja nodibināt Hašmitu dinastiju, kas tagad ir pazīstama kā Jordānija un Irāka.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Publicitātes foto, Ridlijs Skots

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV