Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas Latviešu biedrība aicina bērnus un jauniešus piedalīties dizaina konkursā „Mans tautiskais T-krekls"

Zinta Gugane, 12.04.2011. 10:08

Galvenais projekta notikums būs bērnu un jauniešu veidoto T-kreklu apdruku izstāde Rīgas Latviešu biedrības namā no 1. līdz 30. jūnijam, bet labāko darbu autori kā veicināšanas balvu saņems pēc savām skicēm izgatavotus T-kreklus. Projekts aptvers visus Latvijas novadus un latviešu kopienas ārvalstīs.

Pilns nolikuma teksts http://www.rlb.lv/tautas-terpu-kopa?p=9278 Papildus informācija:
Anna Gobzeme, mob.t. 29474175, e-pasts tautasterpukopa@gmail.com

Konkursam jāsagatavo: ar roku vai datorgrafikā veidoti zīmējumi A4 (210x297mm) formātā, kuri derētu par apdruku T-kreklam. Jāievēro, ka zīmējums domāts krekla krūšu vai muguras daļai, un nav paredzēts apmaļu un piedurkņu apdrukai.

Zīmējumus konkursam jānosūta: pa pastu līdz 1.maijam (pasta zīmogs), adrese: Merķeļa iela 13, Rīga, vai elektroniski uz tautasterpukopa@gmail.com PDF formātā līdz 10.maijam.

Iesniedzot darbus, klāt jāpievieno pavadvēstule, kurai jāsatur īss darba/idejas apraksts, kā arī informācija par autoru: vārds, uzvārds, vecums un kontaktinformācija: tālrunis (paša vai vecāku), pasta un E-pasta adrese. Ja pievienotā informācija nebūs pilnīga, darbi netiks vērtēti.

Iesūtītie darbi tiks vērtēti 4 autoru vecuma grupās: Bērni līdz 6 gadu vecumam, 7- 10 gadi, 11-14 gadi, 15-19 gadi.

Darbu vērtēšanas kritēriji:
1.Latviešu etnogrāfiskā raksta elementu izmantojums;
2.Izstrādātās skices saistība ar kādu no Latvijas etnogrāfiskajiem novadiem (Vidzeme, Latgale, Kurzeme, Zemgale un Augšzeme) - apraksts tiek pievienots pavadvēstulē;
3.Idejas oriģinalitāte;
4.Kopējā darba kompozīcija.
Darbus vērtēs profesionāla, atsaucīga un radoša žūrija.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Projekta ideja - ar netradicionālu pieeju panākt jaunās paaudzes uzmanību un līdzdalību sava novada tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanā.

T-krekls ir ne tikai apģērba gabals. Tas ir simbols, ar kura palīdzību atpazīt savējos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV