Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izsludināts starptautisks foto konkurss „Baltic Sea in My Eyes"

Anita Lauzuma, 14.04.2011. 11:44

Latvijas, Somijas, Igaunijas un Zviedrijas iedzīvotāji aicināti piedalīties starptautiskā foto konkursā "Baltic Sea in My Eyes" (Tā es redzu Baltijas jūru) un līdz 2011.gada 30.novembrim iesūtīt oriģinālas fotogrāfijas, kurās atspoguļota Baltijas jūra.
Izsludināts starptautisks foto konkurss „Baltic Sea in My Eyes"

Visas konkursam uz e-pastu balticseanow.info@turkuamk.fi iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas jaunajā starptautiskajā portālā www.balticseanow.info. Konkursa noslēgumā uzvarētājus noteiks gan žūrija, gan portāla apmeklētāji interneta balsojumā.

Labākos fotokonkursa darbus 2012.gada vasarā izstādīs starptautiskā ceļojošā izstādē. Uzvarētājiem dāvinās digitālo fotokameru un citas vērtīgas balvas. Konkursa nolikums publicēts portālā Balticseanow.info.

Lai aizsargātu Baltijas jūru, valstīm tās krastos jādala atbildība. Politiskās stratēģijas un pasākumi ir būtiski, bet vēl svarīgāka ir sabiedrības iesaistīšana, jo katra iedzīvotāja ikdienas aktivitātes un pieņemtie lēmumi ietekmē Baltijas jūru.

Jaunais starptautiskais portāls Balticseanow.info piedāvā iespēju sabiedrībai piedalīties, diskutēt un apmainīties ar idejām, kā aizsargāt Baltijas jūru.

Tajā var apskatīt piekrastē uzstādītas web kameras un 360 grādu panorāmas, uzzināt aktuālo vides informāciju, piedalīties diskusiju grupās, iepazīties ar iedzīvotāju novērojumiem un stāstiem, kā arī izzināt Baltijas jūru, veicot eksperimentus un vides novērojumus. Ir izveidota arī portāla sadaļa latviešu valodā.

Latvijā web kamera ir novietota uz „Kapteiņa ostas" bungalo mājiņas jumta Salacgrīvas pludmalē. Web kameras tiešraidē iespējams vērot Kuivižu ostu, kas atrodas Ziemeļgaujas Biosfēras rezervāta teritorijā. Ornitologi uzskata, ka Kuivižu Ziemeļu mols ir lieliska vieta putnu novērošanai.

Portālā par Baltijas jūras nozīmi savā ikdienas dzīvē blogos Latvijas, Somijas, Igaunijas un Zviedrijas vides aktīvisti, zvejnieki, skolotāji, mākslinieki un citu jomu pārstāvji.

Portālu veido valsts SIA „Vides projekti" sadarbībā ar partneriem no Somijas, Zviedrijas un Igaunijas projekta "BalticSeaNow.Info – Inovatīvs līdzdalības forums Baltijas jūrai" ietvaros.

Projekta īstenošanu finansē Centrālās Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A programma 2007 – 2012.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV