Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Andras Manfeldes „Zemnīcas bērnu" lasījumi

Kristīne Ozola, 27.04.2011. 14:49

1. maijā plkst. 15.00 Tukuma pilsētas vēstures muzejā „Pils tornis" (Brīvības laukums 19a, Tukumā) notiks literātes Andras Manfeldes grāmatas „Zemnīcas bērni" audio versijas atvēršanas pasākums.

Pagājušajā gadā iznāca Andras Manfeldes grāmata „Zemnīcas bērni", kas poētiskā valodā stāsta par Andras uz Sibīriju izsūtītajiem tuviniekiem. Grāmata saņēmusi Ventspils domes balvu „Sudraba tintnīca" un nominēta Latvijas literatūras gada balvai.

Šajā pavasarī nāca klajā arī „Zemnīcas bērnu" audiogrāmata, kurā tekstus ierunājusi pati autore. Ierakstā iekļauti 36 tēlojumi, un tie velīti neredzīgiem cilvēkiem.

„Neilgi pēc grāmatas izdošanas iepazinos ar neredzīgajiem Jāni un Larisu, kuri lūdza ielasīt jauno grāmatu CD formātā. Tikai personīgi saskaroties ar neredzīgo cilvēku ikdienu, nonācu pie atziņas, ka neredzīgie no „zemnīcu krēslas" tā arī neatvadās visu dzīvi. Grāmatas „Zemnīcas bērni" audio ielasījums veltīts neredzīgajiem Jānim un Larisai", rakstījusi A. Manfelde uz CD vāka.

Šobrīd A. Manfeldes dzīvo Tukumā, audiogrāmatas izdošanu atbalstījusi Tukuma novada dome. Tāpēc arī tukumniekiem ir dota iespēja klātienē tikties ar autori, klausīties viņas grāmatas fragmentus pašas lasījumā, kā arī stāstījumu par grāmatas tapšanas iemesliem un mērķiem. Pasākuma muzikālo fonu ar akordeonu nodrošinās Anita Stikāne.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Aicināti visi interesenti, īpaši neredzīgie un vājredzīgie cilvēki un represētie.

Plašāk informācija Tukuma pilsētas vēstures muzeja "Pils tornis" vadītāja vietas izpildītājs Andris Strēlis, 63182391, a.strelis@inbox.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV