Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Apgāds Zvaigzne ABC" sveic Imantu Ziedoni dzimšanas dienā

"Apgāda Zvaigzne ABC" Reklāmas daļa, 02.05.2011. 10:01

Apgāds Zvaigzne ABC, sveicot Imantu Ziedoni dzimšanas dienā, izdod Kurta Fridrihsona un Imanta Ziedoņa grāmatu "Pasāžas" un papildina Slavenu autora zvaigznāju ar dzejnieka rokas atlējumu.
"Apgāds Zvaigzne ABC" sveic Imantu Ziedoni dzimšanas dienā

Kurta Fridrihsona un Imanta Ziedoņa "Pasāžas" nav romāns, ko lasa no vāka līdz vākam. Tā pat nav dzeja, kurā savam noskaņojumam meklē atbilstošus vārdus un ritmu. Kas tad ir pasāžas? Varētu tās saukt par ierosmi meditācijai - ierosmi vārdos un attēlos. Divi latviešu kultūras gara milži - mākslinieks Kurts Fridrihsons un dzejnieks Imants Ziedonis - rosina mūs ieskatīties mākslinieka zīmējumu līnijās, ieklausīties impulsos, ko tās izraisījušas dzejniekā, un meklēt savu - savu domu, savas izjūtas, savus impulsus.

Apgāds Zvaigzne ABC pateicas Gundegai Repšei par iespēju izmantot Kurta Fridrihsona zīmējumu oriģinālus un Jānim Spalviņam par sniegto atbalstu grāmatas sagatavošanas laikā.

Slavenu autoru zvaigznājs ir nozīmīgs ieguldījums ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanā. Plaukstas atlējumus veido Aivars Vīlipsōns, kas garantē augstu māksliniecisko vērtību un kvalitāti.

Slavenu autoru zvaigznāja mērķis ir godināt un iemūžināt Latvijā un pasaulē ievērojamus grāmatu autorus un māksliniekus. Slavenu autoru zvaigznāju atklājām 2010. gada septembrī ar Margaritas Stārastes rokas atlējumu.

Imanta Ziedoņa talanta cienītāji aicināti uz grāmatas "Pasāžas" prezentāciju un Slavenu autoru zvaigznāja kolekcijas papildināšanu ar I. Ziedoņa rokas atlējumu 3.maijā - I. Ziedoņa dzimšanas dienā, plkst. 16.00, Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcā K. Valdemāra ielā 6, Rīgā.

Pasākumu vadīs žurnālists, literatūras zinātnieks Arno Jundze, viesus uzrunās Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Raimonds Tiguls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV