Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"100 g kultūras" nosauc Gada balvas "Kilograms kultūras" pirmos rezultātus

Ieviņa Ancena, 06.05.2011. 16:44

Dibinot Gada balvu "Kilograms kultūras", raidījums "100 g kultūras" 13. aprīlī atzīmēja savu 1000. raidījumu. Gada balvai tika izvirzīti gada pirmā ceturkšņa saistošākie kultūras notikumi Latvijā dažādās nominācijās, un skatītāji par izvirzītajām nominācijām varēja balsot gan internetā, LTV1 mājas lapā, gan nosūtot aizpildītās anketas pa pastu uz Latvijas Televīziju. Balsojums noslēdzās pagājušajā nedēļā.
"100 g kultūras" nosauc Gada balvas "Kilograms kultūras" pirmos rezultātus

Apkopojot balsojuma rezultātus, gada pirmā ceturkšņa saistošāko kultūras notikumu sarakstā izvirzījušies šādi notikumi:

Nominācijā TEĀTRIS:
Džoakīno Rosīni "Seviljas bārddzinis" iestudējums Latvijas Nacionālajā operā, rež. Aiks Karapetjans, diriģenti Modests Pitrens, Andris Veismanis (saņemtas 708 balsis);

Nominācijā MŪZIKA:
Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts 29.janvārī Lielajā Ģildē (saņemtas 265 balsis);

Nominācijā VIZUĀLĀ MĀKSLA:
Kaspara Podnieka izstāde "Savienotie trauki" izstāžu zālē kim? (saņemtas 333 balsis);

Nominācijā LITERATŪRA:
Jānis Lejnieks "Krampis. Arhitekts Andris Kronbergs". Izdevniecība "Neputns" (saņemtas 294 balsis);

Nominācijā PĀRSTEIGUMS KULTŪRĀ:
Izrāde "Snaudošā pūķa pasaka (Mazais samurajs)" Latvijas leļļu teātrī, viesrežisore Nadežda Aleksejeva (Krievija) (saņemtas 397 balsis).

Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu veidojusi gan raidījuma "100 g kultūras" komanda, gan LTV žurnālisti, kas LTV raidījumos atspoguļo Latvijas notikumus kultūrā. Katru ceturksni tiks izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits būs atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits būs astoņas nominācijas, un katrā no tām tiks izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi.

Arī turpmāk skatītāji par izvirzītajām nominācijām varēs balsot gan internetā, gan nosūtot aizpildītās anketas pa pastu uz Latvijas Televīziju.

Nākamais balsojums aptvers aprīļa, maija un jūnija mēnešus, par kuriem būs iespējams balsot jūlijā. Savukārt nākamā gada janvārī notiks lielais gada balsojums, kurā tiks noskaidroti un apbalvoti gan galveno nomināciju līderi (mūzika, kino, teātris, māksla, literatūra, tautas māksla), gan īpašo nomināciju - Gada kultūras notikums un Gada pārsteigums - uzvarētāji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV