Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas Motormuzejā Muzeju nakts - no agra rīta līdz vēlai naktij

Ieva Bērziņa, 10.05.2011. 09:51

"Katram savs laiks" - vadoties pēc šādas devīzes, Rīgas Motormuzejs piedāvā "Muzeju nakts" pasākumus 14.maijā dalīt trīs daļās.
Rīgas Motormuzejā Muzeju nakts - no agra rīta līdz vēlai naktij

Notikumi muzejā sāksies jau plkst.10:00, kad mazie muzeja apmeklētāji būs aicināti apskatīt senos spēkratus bez maksas. Lai bērniem būtu interesantāk, kopā ar kaimiņiem - filmu studiju "Animācijas brigāde", muzejā tiks demonstrētas ne tikai multfilmas, bet arī šo filmu varones - lelles. Bērni varēs izmēģināt spēkus, saliekot un izkrāsojot savu auto, kā arī piedalīties orientēšanās spēlē muzeja ekspozīcijā.

Kaimiņos - Biķernieku kompleksās sporta bāzes teritorijā visu dienu notiks tradicionālās sacensības "Zelta Mopēds", bet "Møller Auto Rīga" piedāvās iepazīties ar jaunākajiem Audi markas modeļiem.

Nakts ieskaņā, no plkst. 19.00 ikviens bez maksas varēs apmeklēt muzeja jauno ekspozīcijas zāli, kurā izstādīti senie kravas, ugunsdzēsēju un citi ļoti interesanti vēsturiski spēkrati. Būs arī unikāla iespēja palūkoties, kas slēpjas zem lielās telts muzeja pagalmā. Bet, tumsai iestājoties, pa Biķernieku trasi garām muzejam aiztrauksies pirmais skrituļslidotāju lāpu brauciens.

Savukārt "īstā" Muzeju nakts sāksies, kā jau pienākas, pusnaktī, kad visas muzeja zāles tiks atvērtas apskatei. Līdz ar pastāvīgo ekspozīciju apmeklētāji varēs aplūkot arī šogad atvērtās tematiskās izstādes "Pat nemēģini. Pieķers!" un "Super Mini", kā arī apbrīnot muzeja jaunākos eksponātus: amerikāņu skaistuli - OVERLAND, kas ir izgatavota 1911. gadā un gadu vecāko pasaules motociklu pērli PIERCE.

Lai Motormuzeja nakts paliktu neaizmirstama, mūsu kaimiņi - Rīgas Kinostudija būs parūpējušies par īpaša fotosalona iekārtošanu.

Aicinām pavadīt kā dienu, tā arī nakti Rīgas Motormuzejā!

Informējam, ka muzeja ēkā darbojas arī kafejnīca.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV