Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kannu kinofestivālā izrādīs Mārtiņa Grauda īsfilmu „Lust Lust"

Sanita Grīna, 11.05.2011. 10:02

Latviešu īsfilma „Lust Lust", kas pagājušajā rudenī ieguva galveno balvu modes un stila filmu festivālā „A Shaded View On Fashion Film" (ASVOFF), tiks demonstrēta īpašā programmā Kannu kinofestivālā.
Kannu kinofestivālā izrādīs Mārtiņa Grauda īsfilmu „Lust Lust"

Modes mākslinieces Ketas Gūtmanes un režisora Mārtiņa Grauda veidotā filma iekļauta ASVOFF desmit labāko modes īsfilmu izlasē, kas kopš pagājušā gada beigām apceļo festivālus visā pasaulē. Tajā iekļautas arī filmas, ko veidojuši ekstravagantie animatori brāļi Kveji (Brother Quay), amerikāņu fotogrāfs Alekss Prāgers (Alex Prager), Holivudas zvaigžņu īsfilmu cikla „The New York Times Screen Tests" idejas autors Frančesko Karozini (Francesco Carrozzini) u.c. „Lust Lust" jau paviesojusies Lielbritānijā, Japānā, Polijā, Gruzijā, un tagad nokļuvusi arī pasaules nozīmīgākajā kinofestivālā Kannās. Programma tiks demonstrēta 12. maijā.

Ikgadējo starptautisko modes un stila filmu festivālu „A Shaded View On Fashion Film" organizē avangarda modes žurnāliste un stila ikona Diāne Pernē (Diane Pernet). Pagājušā gada septembrī „Lust Lust" ieguva festivāla galveno balvu kā labākā īsfilma un saņēma atzinību par labāko vīrieša lomas tēlojumu. Festivāla žūrija, kuru veidoja 15 kino, modes un mūzikas profesionāļi, tostarp modes vēsturnieks un Galjē muzeja (Musee Galliera) direktors Olivers Sajārs (Oliver Saillard), fotogrāfs un mūziķis Braiens Adamss (Bryan Adams), filmu mūzikas komponists Maikls Nīmans (Michael Nyman) un dejotāja, modele un aktrise Dita fon Tīsa (Dita Von Teese), uzteica „Lust Lust" par tās savdabīgo identitātes garšu, Balkānu kino atgādinošo vitalitāti un humora izjūtu. Citu konkursam pieteikto filmu starpā tā esot īpaši izcēlusies ar labi nostrādāto stāsta dramaturģiju un oriģinalitāti – tas bijis ideāls stāsts par modi.

Filmu studijas TANKA producētā īsfilma „Lust Lust" ir stāsts par kādu taksometra šoferi, kam jānogādā paciņa uz Lustīgalu ielu. Pildot šo uzdevumu, viņš sastop dažādus neparastus personāžus un arī pats pamazām tiek ievilkts viņu noslēpumainajā pasaulē. Filmas varoņu kostīmus modes māksliniece Keta Gūtmane veidojusi, iedvesmojoties no ikdienišķiem interjera priekšmetiem.

Filmu „Lust Lust" var noskatīties šeit: http://ej.uz/LustLust

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV