Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Leļļu teātrī viesosies „Gulivers Liliputijā" no Izraēlas

Rūta Birzleja, 16.05.2011. 17:20

24. maijā Latvijas Leļļu teātrī bērnus gaida unikāla iespēja apmeklēt leļļu teātra The Train Theatre (Izraēla) viesizrādi „Gulivers Liliputijā", kurā viena aktiera vadībā slavenā ceļotāja piedzīvojumi tiek izstāstīti oriģinālā un aizraujošā objektu un leļļu teātra tehnikā. Uz Latviju pasaules atzinību ieguvusī izrāde ceļos sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību Latvijā un biedrību "Šamir". Plkst. 14:00 izrāde tiks spēlēta ar tulkojumu krievu valodā, savukārt plkst. 18:00 – ar tulkojumu latviešu valodā.
Leļļu teātrī viesosies „Gulivers Liliputijā" no Izraēlas

Izrāde „Gulivers Liliputijā" ir Džonatana Svifta literārā darba adaptācija skatuvei, kas liek skatītājiem sastapties ar spēļu pasaules robežām. Pasaku stāsta viens aktieris, kurš darbojas uz skatuves izveidotā spēļu laukumā. Gulivers stāsta par savu Liliputijas ceļojumu un aicina bērnus tam pievienoties. Viss sākas ar pavisam vienkāršu rotaļu, no mazām mehāniskām figūriņām aktieris veido dažādus tēlus un situācijas: zoodārzu, mūzikas ansambli, ielas burziņu. Liliputu mēness pavada ceļojumu, savā gaismā palielinot mazās detaļas. Spēle kļūst sarežģītāka, kad Gulivers nonāk liliputu gūstā: koka valstībā, kur dzīvo koka cilvēciņi. Vai Gulivers patiešām pārvalda savu goda un cieņas pasauli? Vai varbūt spēle vada Guliveru? Vai viņam ir izvēles brīvība? Atbildes uz šiem sarežģītajiem jautājumiem Gulivers meklē kopā ar bērniem, – saviem ceļabiedriem... Savukārt pieaugušajiem Dž. Svifta satīra atklāj vēl vienu dimensiju pārdomām par likteni un izvēli.

„The Train Theater" izrādes un priekšnesumi tiek rādīti gan uz Izraēlas, gan pasaules skatuvēm. Teātra trupa ir piedalījusies vairākos starptautiskos festivālos, kur viens no ievērojamākajiem sasniegumiem ir uzvara festivālā „World-Wide Festival of Puppet Theatres of Charlesville-Mezzier France".

Izrādes "Gulivers Liliputijā" režisors ir Amits Drori, scenārists - Šmils Maajans, mūzikas autors ir Gajs Šerfs, savukārt lomā iejutīsies Džeks Švili.

Izrāde ieteicama skatītājiem no četru gadu vecuma. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Sakarā ar nelielo vietu skaitu zālē, teātris aicina biļetes iegādāties savlaicīgi. Biļetes cena – 5 Ls.

Vairāk info www.lelluteatris.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV