Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina brīvprātīgos

Natālija Sujunšalijeva, 18.05.2011. 16:18

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina pietuvoties mākslai, darbojoties muzeja brīvprātīgā darba programmā „Muzeja Vēstneši".
Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina brīvprātīgos

Eiropas brīvprātīgā darba gada ietvaros Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir pilnveidojis jau divus gadus pastāvošo programmu „Muzeja Vēstneši" un 2011. gadā aicina tai pievienoties jaunus dalībniekus.

Programma sniedz ekskluzīvu iespēju iepazīt muzeju un tā darbu no iekšienes. Brīvprātīgais darbs muzejā ietver iepazīšanos ar visām piecām Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienībām: LNMM galveno ēku, LNMM izstāžu zāli Arsenāls, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeju, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un Ārzemju mākslas muzeju (tuvākajā nākotnē Mākslas muzejs „Rīgas Birža").

Dalība programmā „Muzeja Vēstneši" apliecina Jūsu vēlmi būt kulturāli un sociāli aktīviem šajā ekonomiski grūtajā laikā, ieguldot savu darbu un pašam esot notikumā „no skatuves puses". Bez tam tā ļauj papildināt zināšanas par Latvijas mākslu, gūt pieredzi, strādājot kultūras institūcijā, kuplināt savu paziņu loku un arī veikt sabiedriski derīgu darbu, palīdzot darīt Latvijas mākslu pieejamāku sabiedrībai.

Iespējamo darbu un vēlamo prasmju piemēri:

1)vēstīšana par muzeju – informācijas izplatīšana par muzeju un tā organizētajām aktivitātēm mutiski, elektroniski un jebkādā citā veidā pēc saviem ieskatiem;
2)dažādi rakstu un / vai grafikas darbi datorā (MS Office, CorelDraw, AdobePhotoshop u.c. grafikas programmas) uz vietas muzejā vai sev vēlamā vietā;
3)nelieli tulkošanas darbi muzeja interneta mājaslapas uzlabošanai un izglītības programmu attīstīšanai (ātra rakstītprasme krievu valodā);
4)komunikācija ar apmeklētājiem – asistēšana muzeja uzraugiem, asistēšana un dalība izglītības programmās;
5)jaunu ideju piedāvāšana un dalība to realizēšanā (pasākumi, piedāvājumi tūristiem u.tml.);
6)dažādi „darāmie" darbiņi – kārtošana, nešana, papīru griešana u.tml.;
7)fotografēšana, filmēšana, dziesmas, dejas un citas prasmes – muzeja atraktivitātes veicināšanai.
Augstāk minētās prasmes nav obligātas!

Sadarbības sistēma:

Uz Jūsu e-pastu tiek izsūtīts aktuālo darbiņu saraksts. Iespējams pieteikties atsevišķiem darbiem. Katrs darbs tiek vērtēts ar konkrētu punktu skaitu. Tos savācot, gada beigās kāds motivējošs pārsteigums, kura veidi atšķirsies atkarībā no savākto punktu skaita.

Papildus informācija pie LNMM Brīvprātīgo programmas „Muzeja Vēstneši" koordinatores Martas Šustes, zvanot pa tālruni (+371) 67 324461 vai rakstot uz e-pastu Marta.Suste@lnmm.lv. Intereses gadījumā lūdzam atsūtīt savu CV uz minēto e-pasta adresi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV