Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dailes teātris izsludina zīmējumu konkursu „Piedzīvojumi Vārnu ielas republikā"

Liene Jakovļeva, 20.05.2011. 17:05

Dailes teātris izsludina bērnu un jauniešu zīmējumu konkursu „Piedzīvojumi Vārnu ielas republikā", kura noslēgums notiks 31. augustā pasākuma „Nosvini skolas sākumu Dailes teātra republikā!" ietvaros.
Dailes teātris izsludina zīmējumu konkursu „Piedzīvojumi Vārnu ielas republikā"

No 18. marta Dailes teātrī skatāma izrāde bērniem „Vārnu ielas republika". Lugu pēc Jāņa Grīziņa romāna motīviem veidojis Lauris Gundars, bet iestudējuma režisore ir Laura Groza.

No 23. maija līdz 15. augustam pirmsskolas un skolas vecuma bērni un jaunieši vecumā līdz 18 gadiem aicināti piedalīties zīmējumu konkursā, kurā pēc brīvas izvēles jāataino notikumi, balstoties uz Jāņa Grīziņa darba „Vārnu ielas republika" motīviem, vai jāuzzīmē sava ikdienas brīvā laika pavadīšanas vide un piedzīvojumi „savas ielas republikā".

Konkursā iesniegtos darbus trīs vecuma grupās vērtēs žūrija, kurā darbosies Dailes teātra mākslinieciskā un administratīvā personāla, izrādes „Vārnu ielas republika" radošās komandas, kā arī konkursa atbalstītāja SIA „Rīgas Piensaimnieks" pārstāvji.

Darbus var iesniegt Dailes teātrī vai arī sūtot pa pastu uz adresi Brīvības 75, Rīga LV 1010, obligāti norādot vārdu, uzvārdu, vecumu, adresi un kontakttālruni. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Dailes teātra mājaslapā www.dailesteatris.lv.

Katrā vecuma grupā tiks noteikti galveno balvu ieguvēji, kas saņems ielūgumus uz izrādi „Vārnu ielas republika", īpašas balvas no „Kārums" un citiem konkursa atbalstītājiem. Visi konkursa dalībnieki tiks uzaicināti uz pasākumu „Nosvini skolas sākumu Dailes teātra republikā!" 31. augustā un saņems veicināšanas balvas no „Kārums". Būs arī citas veicināšanas un simpātiju balvas.

Konkursa rezultāti tiks publicēti Dailes teātra mājaslapā www.dailesteatris.lv, uzvarētāju apbalvošana notiks 31. augustā pasākuma „Nosvini skolas sākumu Dailes teātra republikā!" ietvaros. Gan 31. augustā, gan 1. septembrī jau no plkst. 16.00 būs atvērtas Dailes teātra durvis, un svētku sajūtas radīšanai skanēs muzikāli atraktīvi priekšnesumi, darbosies radošās darbnīcas, būs apskatāma zīmējumu izstāde, varēs izmantot fotogrāfa pakalpojumus un nobaudīt teātra kafejnīcas īpašo skolas sākuma ēdienkarti. Plkst. 19.00 sāksies izrāde „Vārnu ielas republika". Uz izrādēm 31. augustā un 1. septembrī biļešu iepriekšpārdošana sāksies 25. maijā.

Dailes teātri jubilejas sezonā atbalsta „BTA" apdrošināšanas akciju sabiedrība.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV