Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Leļļu teātrī atgriežas „Skroderdienas Silmačos"

Rūta Birzleja, 30.05.2011. 16:06

Jau 4. jūnijā Latvijas Leļļu teātrī pie skatītājiem atgriežas neparastās „Skroderdienas Silmačos", kurās Rūdolfa Blaumaņa varoņi pārtapuši amizantos un raksturos niansētos mājdzīvniekos. Izrāde par siržu maldīšanos un atrašanos domāta pieaugušajiem, taču arī bērnus un pusaudžus šādā veidā iespējams iepazīstināt ar latviešu literatūras klasiku, kas iestudējumā pasniegta atraktīvā un neredzētā veidā.
Leļļu teātrī atgriežas „Skroderdienas Silmačos"

Galerijas:

Vai dzīvē mēdz gadīties, ka no malas skaidri redzams, kuri divi ir un kuri nav piemēroti viens otram? Vai aprēķins, vēlme neizskatīties muļķīgiem no malas, saglabāt vai iegūt stāvokli sabiedrībā var kļūt par precību iemeslu, pat ja īsti laimīgs neviens nejūtas? Blaumaņa pirms vairāk nekā 100 gadiem sarakstītajai lugai sākotnēji no kritikas puses tika paredzēts īss mūžs, taču izrādījās, ka attiecību modeļi un problēmas, ko rakstnieks tajos iekodējis, ir aktuāli visos laikos. Autors uz tiem spējis lūkoties ar gaišu humoru un labsirdīgi atklāt cilvēciskās īpašības, kas piemīt katram no mums. Arī Leļļu teātra iestudējuma mērķis ir caur vieglumu un smiekliem paraudzīties, kā mūsu siržu maldīšanās izskatās no malas – pilnīga savā cilvēciskumā un ilgās. Savukārt mājdzīvnieku veidols ļauj dziļāk atklāt katra varoņa raksturu un rīcības motīvus.

„Skroderdienas Silmačos" Latvijas Leļļu teātrī tika iestudētas 2007. gadā un saņēma Spēlmaņu nakts žūrijas specbalvu par „Netradicionālu pieeju klasikas interpretācijai". Uz laiku izrāde tika izņemta no repertuāra aktieru sastāva maiņas dēļ, taču nu atjaunota un atgriežas uz teātra skatuves.

Izrādi iespējams noskatīties 4., 10., 17. un 19. jūnijā. Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un teātra kasē. Vairāk informācija www.lelluteatris.lv.

Video par izrādes tapšanu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV