Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Maskavā tiks atklāta izstāde "Latvieši Krievijā"

Maija Bišofa, 08.06.2011. 09:25

10. jūnijā Maskavā, M.Rudomina Ārzemju literatūras bibliotēkā, cikla "Latvieši pasaulē" ietvaros tiks atklāta ar Latvijas vēstniecības Krievijas Federācijā atbalstu tapusī Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāde "Latvieši Krievijā". Izstāde veidota sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Vēstures muzeju un Latvijas Valsts vēstures arhīvu.

Izstādes ekspozīcijā skatāmi materiāli par latviešu izceļošanu uz Krieviju 19.gs. otrajā pusē un 20.gs sākumā.

Ekspozīcijas autori dokumentos, fotogrāfijās, dažādos izdevumos skaidro latviešu aizbraukšanas cēloņus, cenšas rast atbildi, vai izceļotāji, pūloties izrauties no nabadzības, meklējot taisnību, ko dod gara brīvība, sasniedza ko vēlējās. Tas ir stāsts par to, kā latvieši iedzīvojās svešās zemēs un centās saglabāt latviskumu, par to, kā tie kalpoja Latvijai un kā tautieši dzimtenē vērtēja viņu rīcību.

Izstādē atsevišķa sadaļa veltīta latviešu grāmatniecībai Krievijā, atsevišķi izdalot arī latgaliešu grāmatniecību.

Konsultanti, tekstu un komentāru autori - vēsturnieks Toms Ķikuts, grāmatniecības speciālisti Lilija Limane un Viesturs Zanders. Izstādes kuratore, vizuālās koncepcijas autore Velta Knikste. Kompjūtergrafika Gatis Buravcovs.

Latvijas Nacionālā bibliotēka, izstādes organizatori izsaka pateicību Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai, Latvijas Republikas vēstniecībai Krievijas Federācijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībai un reklāmas aģentūrai LIVE RIGA, Maskavas M.Rudomina Ārzemju literatūras bibliotēkai par izstādes tulkojumu krievu valodā un par iespēju izstādi parādīt Maskavas skatītājiem.

Plašāku informāciju par izstādes tematiku un norisi skatīt http://www.lnb.lv/lv/visparigi/aktualitates/07-06-2011-cikla-latviesi-pasaule-ietvaros-atklas-izstadi-latviesi-krievija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV