Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumi

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 10.06.2011. 10:48

Rīgā notiks vairāki piemiņas brīži, pasākumi un koncerti, pieminot komunistiskā genocīda upurus. Piemiņas pasākumus 13. jūnijā ievadīs grāmatas "Sibīrijas bērni" 1. sējuma angļu valodā atvēršana un filmas "Sibīrijas bilance" pirmizrāde Latvijas Okupācijas muzejā.

14. jūnija rīts iesāksies ar piemiņas konferenci muzejā, kas šogad veltīta uz Sibīriju izvestajiem Latvijas bērniem. Pēc tās, jau tradicionāli, konferences dalībnieki un viesi no Latvijas Okupācijas muzeja dosies uz Brīvības pieminekli, kur 11.00 notiks piemiņas brīdis un svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija. Izsūtītie un bojā gājušie tiks pieminēti arī pasākumā dzelzceļa stacijā „Šķirotava".

Piemiņas dienai veltītie koncerti notiks Rīgas Sv. Jāņa baznīcā un Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, savukārt Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē klausītāji varēs dzirdēt Lūcijas Garūtas kantāti „Dievs, Tava zeme deg!". Koncertā uzstāsies Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes jauktais koris „Jubilate", Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas kamerkoris „Fortius", Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris un kamerkoris „Austrums", solisti Jānis Kurševs un Gundars Dziļums.

Rīgas Domā septiņos vakarā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga", Rīgas kamerkoris „Ave sol", solisti Aira Rūrāne un Ingus Pētersons koncertā „Aizvestajiem" atskaņos Leona Amoliņa „Ziemas dārzi", Martina Ellerbija „Dona nobis pacem" un Imanta Mežaraupa kantāti „Aizvestajiem".

Savukārt Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā būs iespēja dzirdēt Jura Kulakova kantāti „Sarkanais vilciens" – rekviēmu deportācijas upuriem. Koncertuzvedumā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris, sieviešu koris „Dzintars", Ogres sieviešu koris „Rasa", rokgrupa „Pērkons", kamerorķestris, solisti Ieva Akuratere un Ivars Cinkuss.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumi 14. jūnijā Rīgā tiek rīkoti ar Rīgas pašvaldības atbalstu.

14. jūnija pasākumu programma www.kultura.riga.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV