Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Takas" saulrietā 15 metrus virs zemes uzstāsies "Orbīta"

Taka, 14.06.2011. 17:04

Turpinot iesāktās tradīcijas, arī šo ceturtdien, 16. jūnijā, sākot no plkst. 19.00 kafejnīcas TAKA saulriets 15m virs zemes uz VEF Mākslas Centra jumta. Šoreiz - dzejnieku, mākslinieku, mūziķu, fotogrāfu un mēdiju mākslinieku apvienība Orbīta uzstāsies ar FM dzejas performanci, pēc tamDJ Selfish un TAKAS mini grillbārs.
"Takas" saulrietā 15 metrus virs zemes uzstāsies "Orbīta"

Dzejnieku grupa Orbīta prezentēs FM dzejas performanci, kur ar raidītāju starpniecību mākslinieki liks skanēt savam balsīm radioaparātu FM frekvences viļņos .

„Orbīta" – radoša krievu dzejnieku, mākslinieku, mūziķu, fotogrāfu un mediju mākslinieku apvienība. Projekts aizsācies 1999. gadā Rīgā. un kopš pastāvēšanas sākuma „Orbīta" izdevusi vairākus literāri mākslinieciskus izdevumus, kuros literatūra veido aktīvu dialogu ar vizuālajām mākslām. Viens no 2009. gada izdevumiem: almanahs „Orbīta 5" – pārstāv dzejas un grafikas māksliniekus no Baltijas un citam valstīm. „Orbīta" vairākus gadus Rīgā rīkojusi starptautisku dzejas video un literatūras mediju mākslas festivālu „Word in Motion" (2001, 2003, 2007), izdevusi 2 diskus ar dzejas video klipiem (VHS- 2001.gadā, DVD 2005), laidusi klajā bilingvālus (krievu-latviešu) dzejas krājumus, kā arī unikālu Latvijas mūsdienu krievu dzejas antoloģiju un citas grāmatas. „Orbīta" aktīvi piedalās gan Latvijas kultūras dzīvē, gan ārpus tās (Berlīnes poētiskā video festivālā „Zebra", Maskavas Dzejas biennālē, festivālā „Ars Poetica" Bratislavā, TARP Viļņā, Prāgas „Svet Knihy", Gēteborgas Starptautiskajā grāmatu gadatirgū u.c.). „Orbītas" rīkotie pasākumi un izdotie darbi ieguvuši dažādus apbalvojumus: Latvijas Rakstnieku savienības Literatūras gada balvu (2005), Dzejas dienu balvu (2007), Gada balvu fotogrāfijā (2006) un balvu par labāko izstādi (2007), Gada balvu par skaistāko grāmatu (2001), MAP grāmatu dizaina balvu (2009) u.c.

Par vakara muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Selffish minimālos bītos, oriģināli organiskās skaņās un ēteriskos muzikālos priekšnesumos. Priekšplānā izvirzīto ambiento mūziku (foreground ambient music) DJ papildina ar mikrofona ierakstiem, trokšņiem, cilvēku čalām, klavierspēli un citu akustisko instrumentu skaņām.

Ieeja bez maksas.

Informācija par TAKAS pasākumiem: http://pataku.wordpress.com/

http://twitter.com/BarsTaka

Rakstiet, zvaniet, uzdotiet jautājumus: 256 256 77 vai tikpataku@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV