Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Britu padome un festivāls „Positivus" pagarina konkursu „Izveido Sēžamvietu"

Inga Oliņa, 29.06.2011. 14:45

Saņemot vairākus ierosinājumus konkursu pagarināt, organizatori vienojās radošo sēžamobjektu konkursu pagarināt līdz 4. jūlijam, tādejādi dodot cilvēkiem iespēju izmantot tuvojošās brīvdienas „sēžamvietu" izgatavošanai.
Britu padome un festivāls „Positivus" pagarina konkursu „Izveido Sēžamvietu"

„Konkursā iesniegtie krēsli ir patiesi krāšņi un radoši. Es pat teiktu, ka lielākā daļa rezultātu pārsniedz mūsu ekspektācijas. Cilvēki šajos darbos iegulda ļoti labas idejas. Iesniegtajiem darbiem par izejmateriāliem tiek izmantots viss. Sākot ar caurām velosipēdu riepu kamerām, līdz vecām džinsu biksēm un nevienam nevajadzīgām pastkastē samestām reklāmas lapām. Šie sēžamobjekti noteikti būs lielisks festivāla papildinājums ne tikai šajā gadā, bet arī visus nākamos," uzsver festivāla organizators Andis Zusts.

Konkursa uzdevums ir izveidot unikālu, radošu un ērtu sēžamkrēslu. Konkursa dalībnieki lūgti izmantot dabai draudzīgus vai/un otrreiz pārstrādātus materiālus, piemēram, otrreiz reciklētas PET pudeles, eiropaletes, riepas vai pārveidotas vecas mēbeles. Sēžamobjektam jāspēj noturēt pieauguša cilvēka svars, bet krēsla svaram nevajadzētu pārsniegt desmit kilogramu. No visiem iesniegtajiem darbiem žūrija (Britu padome, Positivus un Britu dizaineri) atlasīs un izvērtēs labākos darbus, to autoriem dāvanā pienāksies divu dienu ieejas biļete festivālu "Positivus", kas notiks Salacgrīvā 15. un 16.jūlijā. Festivāla biļete tiks apmainīta pret izveidoto krēslu. Vairāk par konkursa nolikumu un noteikumiem var atrast Britu padomes radošās ekonomikas mājas lapā www.creativeeconomy.lv .

Konkursa laureātiem festivāla laikā būs arī iespēja piedalīties radošajā darbnīcā kopā ar britu dizaineriem un jaunajiem uzņēmējiem Niku Ravklifu (Nick Rawcliffe) no Rawstudio un Adamu Fervezeru (Adam Fairweather) no Re-Worked, kuri jau otro gadu pēc kārtas apmeklēs festivālu. Arī pagājušajā gadā Niks un Adams darbojās Britu padomes teltī, kur no pasākumā saražotajiem PET atkritumiem veidoja gan funcionālus, gan mākslas objektus.

Līdzīgi kā iepriekš, Britu padomes teltī un pie Positivus festivāla ieejas ikviens varēs saņemt festivāla populārāko britu grupu dziesmu vārdus. Šīs aktivitātes mērķis ir popularizēt Britu padomes bazmaksas angļu valodas apguves resursu internetā LearnEnglish.

Savukārt dzejnieki no Latvijas un Lielbritānijas festivāla apmeklētājiem piedāvās urbānās dzejas priekšlasījumus (dzejas slams) jeb urban poetry slam. Dzejas slams ir dzejnieku sacensība, kur autori izpilda savus oriģināldarbus auditorijas priekšā, kas tos vērtē un nosaka sacensības uzvarētāju. "Dzejas slamu" priekšnesumi no ierastajiem dzejas priekšlasījumiem atšķiras ar to, ka vērtēts tiek ne tikai dzejolis, bet arī tā izpildījums.

Britu padomes dalību festivālā atbalsta DDB Latvija, CUBE radošās komandas, Rīgas Ekonomikas augstskola, draugiem.lv, 7guru.lv un Totaldobže Mākslas centrs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV