Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Filipa Gregorija "Baltā karaliene"

Ieva Drozdova, 06.07.2011. 15:05

Apgādā "Kontinents" nākusi klajā jauna grāmata - vēsturiskās literatūras bestsellers.
Filipa Gregorija "Baltā karaliene"

„Baltā karaliene" ir stāsts par neparasti daiļu un godkāru sievieti, kurai izdevies piesaistīt nupat kronētā jauneklīgā karaļa skatienu, ar viņu slepeni apprecēties un kļūt par Baltās rozes karalieni.

Iemantojusi valdnieces statusu un varu, Elizabete godam izpilda augstā stāvokļa prasības un cīnās par savas ģimenes panākumiem, par spīti pastāvīgiem draudiem tikt apsūdzētai buršanā.

Šajā galvu reibinošajā stāstā par Sarkanās un Baltās rozes karu – asiņaināko no kariem, kurā brālis vēršas pret brāli, lai iegūtu visvērtīgāko balvu – Anglijas troni, – Filipa Gregorija atklāj dramatiskus un ļoti personiskus varoņu stāstus. Autore raksta par spēcīgām sievietēm, un slavenākā no visām ir Baltā karaliene jeb Elizabete Vudvila.

Filipa Gregorija kļuva slavena ar Tjūdoru laika romānu „Otra Boleinu meita", kas kļuva par starptautisku sensāciju. Talantīgā stāstniece apraksta arī slavenāko no Anglijas neatklātajiem noslēpumiem, kas mulsinājis vēsturniekus gadsimtiem ilgi – par Tauerā pazudušajiem prinčiem, kuru liktenis vēl joprojām nav zināms.

Latvijā izdotie Filipas Gregorijas romāni:
„Otra Boleinu meita"
„Boleinu mantojums"
„Dzimusi karaliene"
„Henrija meitas"

Filipa Gregorija burvīgi atdzīvina pagātni, turklāt dara to spīdoši!
– Daily Express

Straujš, skarbs un izaicinošs ir šis mīlestības, kaisles un atriebes piesātinātais romāns.
– Daily Mail

Iemantojusi karalienes statusu un varu, Elizabete godam izpilda augstā stāvokļa prasības un cīnās par savas ģimenes panākumiem, par spīti pastāvīgiem draudiem tikt apsūdzētai buršanā.
Tagad viņa pievērsusies dzimtai, kas valdīja 15. gadsimtā – žilbinošajiem Plantagenetiem, kuru rindās plosījās nežēlīga sāncensība, mīla un naids.

Tulkojusi Diāna Smilga, vāka dizains Artūrs Zariņš, 416 lpp.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV