Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Atklās Baltijas ceļam veltītu izstādi „Fotoceļš"

Dace Bluķe, 12.07.2011. 11:45

Festivāla VIA BALTICA ietvaros Liepājas Muzeja filiālē „Liepāja okupāciju režīmos" ceturtdien atklās izstādi "Fotoceļš". Tajā digitālās projekcijās varēs skatīt daļu no mākslinieku apvienības „UrbanTrip" foto projekta „Baltijas ceļš".
Atklās Baltijas ceļam veltītu izstādi „Fotoceļš"

Jaunie fotogrāfi no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, kas „Baltijas ceļu" atceras tikai no bērnības atmiņām, devās divu nedēļu braucienā pa 1989. gadā izveidotās cilvēku ķēdes maršrutu. Fotogrāfu mērķis bija, veicot šo simbolisko ceļu, iemūžināt fotogrāfijās savu skatījumu par to, kas viņiem ir „Baltijas ceļš", kā viņi to uztver un saprot gandrīz 20 gadus pēc tam, kad trīs Baltijas valstu iedzīvotāji sadevās rokās, lai parādītu visai pasaule savu vēlmi pēc brīvības un neatkarības.

Projekta laikā dalībnieki devās no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas caur Vīlandi, Tūri, Rūjienu, Valmieru, Cēsīm, Siguldu, Rīgu, Pasvali, Paņevežiem līdz Lietuvas galvaspilsētai Viļņai. Šim ceļam ir ne tikai simboliska un vēsturiska vērtība, tas arī atspoguļo Baltijas valstu ikdienas dzīvi, jo iet gan pa maģistrālēm (VIA Baltica), gan arī pa lauku ceļiem (Rūjiena – Tūri ceļa posms). Tā malās fotogrāfi vēroja gan urbānas jaunceltnes, gan pamestas fermas, jaunas privātmājas un sabrukušas viensētas. Šis ceļš ir vēstures liecība par to, kas ar mums ir noticis pēdējos 20 gados. Izstāde būs skatāma līdz 2011. gada 30. augustam.

Foto projekta Latvijas puses organizatori ir vizuālmākslinieku apvienība „UrbanTrip", kas darbojas kopš 2004. gada un par savas darbības pamatu izvirzījusi mākslu kā sociālo un vides problēmu aktualizēšanas veidu.

Festivāla VIA BALTICA organizatori izsaka lielu pateicību foto projekta „Baltijas ceļš" vadītājam Ervinam Labanovskim un Liepājas muzejam.

Kā ziņots iepriekš, laikā no 20. līdz 27. septembrim Hika zālē (viesnīcā „Promenade hotel" Vecā ostmalā 40) notiks festivāla VIA BALTICA kamermūzikas koncerti. Tajos vieni no spilgtākajiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mūziķiem atskaņos gan mūsdienu klasiku, gan skaņdarbus vieglākos džeza un tango žanros.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv. Koncertu apmeklētāju ērtībai piedāvājam arī divu veidu abonementus. Abonementu skaits ir ierobežots. Biļešu cena pieaugs festivāla koncertiem tuvojoties.

Festivāla aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī profilos http://www.draugiem.lv/viabaltica, Facebook.com un twitter.com/VIA_BALTICA.

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Organizatori: Nodibinājums VIA CULTURA

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV