Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Una Celma iegūst finansējumu "Raganu mēnesim"

EasyGet.lv, 03.08.2011. 20:41

Filmas "Raganu mēnesis" veidotāji ieguvuši finansējumu filmas uzņemšanai, piedaloties LabieDarbi.lv projektu konkursā, informē Elīna Sprūde-Nesenberga, Labiedarbi.lv projekta asistente.
Una Celma iegūst finansējumu "Raganu mēnesim"

Režisore Una Celma un radošā komanda uzņem latviešu road movie, kurā Andris Bērziņš un Harijs Spanovskis spēlē paši sevi. Aktieriem ir uzdevums tēlot pašiem sevi neparastās, skarbās un komiskās situācijās, kas pagadās ceļojot pa Latviju pie "raganām", satiekot arī parastus cilvēkus dažādās vietās un apstākļos.

Una Celma pēdējos gados ir uzņēmusi spēlfilmu "Kur pazudis Elvis?", bet viņas filmogrāfijā ir arī tādas filmas kā "Sauja ložu", "Augstuma robeža", "Seko man", kā arī daudzos festivālos balvas ieguvusī dokumentālā īsfilma "Olu kundze" un vēl citi darbi.

Pēc rezultātu uzzināšanas projekta pieteicēja – filmas producente Dace Siatkovska atzina: „Gāja smagi, konkurence asa, bija "jācīnās" ar dejotāju un skolēnu atbalstītāju armijām. Tad vēl latviešu sporta "dievs" hokejs. Tomēr nauda sanāca visiem, arī kultūrai un filmai. Prieks, ka tomēr tik necerēti daudz cilvēkiem interesē netaustāmas un nemateriālas lietas".

Projekts publiskajā interneta balsojumā ar 4885 balsīm ieguva 4.vietu, un tā īstenošanai ir nepieciešami 2000 lati. Jūlija projektu konkursa kopējais finansējuma fonds bija 7556 lati. Tas, cik daudz projektu iegūst finansiālu atbalstu, ir atkarīgs no tā, cik liels finansējums nepieciešams, lai realizētu projektus ar augstāko balsu skaitu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV