Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aicina piedalīties atdzejas konkursā

Ilze Zveja, 04.08.2011. 09:55

13. augustā Vislatvijas Dziesminieku Saietā darbosies dziesmu atdzejas un improvizācijas darbnīca "Jauna dziesma?". To vadīs dzejnieks Jānis Elsbergs.

Ikviena aicināts izmēģināt spēkus atdzejā – izvēlēties divas no 20 dziesmām angļu vai krievu valodā, kas atrodamas interneta lapā www.saiets.lv portāla draugiem.lv lapā „Dziesminieku saieta jaunumi" un atveidot izraudzīto tekstu latviski.

Vērtēšanas kritēriji: atdzejojumam jābūt gana viegli izdziedamam latviski un pēc iespējas jāsaglabā oriģināla teksta saturs, tēli un noskaņa. Ja izdodas „iemānīt" arī atskaņas, tad pavisam lieliski, taču svarīgāka ir brīva, dabiska, nesamocīta, mākslinieciski augstvērtīga dzejas valoda. Dziesmu atdzeja ir žanrs, kurā satura saglabāšana reizēm ir ļoti grūta – tad atdzejotājam jāpieiet radoši un bieži vien kaut kas jāpieliek no sevis, bet nemainot pamatdomu. Mēģiniet un gaidīsim jūs atdzejas un improvizācijas darbnīcā sestdien Lielkrūzēs.

Izraudzīto divu dziesmu atdzejojumu melnrakstus līdz 10. augustam plkst. 23:59 nosūtiet doc formātā uz e-pastu dzeja@saiets.lv. Uz šo e-pastu var rakstīt arī jautājumus, par kāda konkrēta svešvalodas izteikuma niansēm.

Desmit labākos atdzejojumu autori kā balvu saņems ieejas biļeti uz Vislatvijas Dziesminieku saietu. Lūgums, sūtot atdzejojumus, norādīt vārdu uzvārdu un tālruņa numuru, lai atdzejas un improvizācijas darbnīcas vadītāji varētu ar jums sazināties un nodot šo, cerams patīkamo, ziņu.

Ja rodas šaubas, kurš no darba procesā tapušajiem variantiem ir labāks, var un pat vēlams sūtīt vairākus veiksmīgākos dziesmas atdzejas variantus. Darbnīcā būs iespēja apspriest savu paveikto ar pieredzējušiem atdzejotājiem un dzejniekiem, kas piedalīsies Dziesminieku saietā, lai varbūt kopīgi nonāktu pie vēl skanīgāka un veiksmīgāka dziesmas varianta. Veiksmīgākie atdzejojumi izskanēs jau dziesmā no saieta skatuves Noslēguma koncertā.

Savukārt improvizācijas darbnīcā pašiem dzejniekiem būs iespēja sadzirdēt, kādas pirmās emocijas citā cilvēkā raisījis viņa teksts. Dziesminiekiem darbnīcā būs pieejami improvizācijai piedāvātie to dzejnieku, kas piedalās saietā, dzejoļu krājumi un arī kaudzīte manuskriptu, kurai jebkurš varēs pievienot arī savus dzejoļus (autoru vai pseidonīmu obligāti norādīt uz katras lapas). Ja dienas laikā taps kāda lieliska dziesma, aicināsim autoru to nodziedāt Noslēguma koncertā.

Vislatvijas Dziesminieku Saiets notiks no 12. līdz 14. augustam Jaunpiebalgas pagasta ekosaimniecībā Lielkrūzes.

Plašāk www.saiets.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV