Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iznāk eksperimentāla komiksu grāmata ar deviņu Latvijas mākslinieku darbiem

Dāvids Šilters, 05.08.2011. 09:23

Komiksu žurnāls kuš! laiž klajā eksperimentālu komiksu grāmatu 3x3, kurā deviņi latviešu mākslinieki - Arnis Balčus, Ivars Drulle, Dace Džeriņa, Ernests Kļaviņš, Romans Korovins, Kate Krolle, Daiga Krūze, Evita Vasiļjeva un Krišs Salmanis piedāvā katrs savu versiju par komiksu kā vizuālu stāstu.
Iznāk eksperimentāla komiksu grāmata ar deviņu Latvijas mākslinieku darbiem

Galerijas:

„Piedalīties grāmatas 3x3 veidošanā aicinājām māksliniekus, kuri, iespējams, vēl ne reizi nebija radījuši nevienu komiksu un ir pazīstami ar savām fotogrāfijām, gleznām, scenogrāfijām, video-darbiem, instalācijām un citiem darbiem. Mēs aicinājām viņus eksperimentēt, dodot spēles noteikumus: gaidām komiksu, katram komiksam atvēlētas 9 lappuses," par ieceri stāsta izdevuma redaktors Dāvids Šilters. Eksperimenta rezultāts ir 9 neparasti vizuāli stāsti vienā grāmatā.

Arnis Balčus, kas pazīstams ar saviem darbiem fotogrāfijā un komentāriem par sociālpolitiskām norisēm, grāmatai 3x3 fotomontāžas tehnikā radījis stāstu „Lindas misijas" ar bijušo iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci galvenajā lomā.

Ivars Drulle, kura darbiem bieži raksturīga iedziļināšanās vēsturisku notikumu interpretācijās, grāmatai 3x3 radījis stāstu „Kristieša asins lāse", balstītu Aizputes iedzīvotāju atmiņās par ebrejiem.

Dace Džeriņa, zināma ar scenogrāfijām teātru izrādēm un video darbiem, grāmatai 3x3 radījusi konceptuālu komiksu „Plānā galdiņa urbšana".

Arī Krišs Salmanis grāmatai 3x3 radījis konceptuālu komiksu „Es domāju", saglabājot to pašu izteiksmes veidu, kas pazīstams no viņa darbiem citos medijos – video darbos, animācijas, instalācijās.

Ernests Kļaviņš, pazīstams ar savu glezniecību un ilustrācijām žurnālā „Ir", grāmatai 3x3 kopā ar Andreju Kļaviņu radījis kolorīti ilustrētu komiksu „Pārsteidzošais ceļojums laikā".

Romans Korovins, pazīstams ar savām fotogrāfiju grāmatām, fotogrāfiju un gleznu instalācijām, kurās parasti būtiska nozīme ir arī komentāram, grāmatai 3x3 radījis stāstu – fotogrāfiju virkni ar nosaukumu „Pārvērsties par papagaili un atpakaļ".

Daiga Krūze, pazīstama kā viena no talantīgākajām jaunās paaudzes gleznotājām, grāmatai 3x3 radījusi stāstu „Saullēkta skaņas" flomāster-glezniecības tehnikā.

Kate Krolle, pazīstama ar saviem grafikas darbiem un instalācijām, grāmatai 3x3 radījusi stāstu „Sapņu piepildīšanās ir nepieciešamība".

Evita Vasiļjeva grāmatai 3x3 radījusi vizuālo stāstu, kas vienlaikus ir eksperiments ar telpiskumu.

Grāmatas 3x3 dizainu radījis Zigmunds Lapsa. Grāmata pieejama galerijā „Istaba", veikalos „Lukabuka", „Muhamors", „Randoms" , kā arī pasūtot internetā par Ls 3.30, rakstot uz kushmens@gmail.com

Grāmata 3x3 izdota ar Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Grāmatu 3x3 izdod komiksu žurnāls kuš!. Komiksu žurnāls kuš! iznāk kopš 2007.gada un katrā numurā piedāvā latviešu un ārzemju mākslinieku vizuālos stāstus. Papildus žurnāla izdošanai, kuš! komanda organizē meistardarbnīcas, izstādes un veicina Latvijas mākslinieku dalību starptautiskos komiksu mākslas notikumos ārzemēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV