Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Galerijā "Slazds" atklāta jauna izstāde

Anna Auziņa, 15.08.2011. 13:12

Mākslas galerijā "Slazds" apskatāma gleznotājas Ingas Jurovas izstāde "Slepenais zvērudārzs".
Galerijā "Slazds" atklāta jauna izstāde

Šajā izstādē skatāmas gleznas, kurās, kā jau liek nojaust nosaukums, dominē dzīvnieku motīvi. Kaut gan zvērudārza iemītnieki ir uzgleznoti gana ticami, tie nav gluži parastās situācijās iemūžināti pastkartīšu zvēriņi, bet drīzāk apdzīvo kādu paralēlu psihes telpu.

Pie šāda apziņas padziļinājuma Inga Jurova ir nonākusi pamazām, pēc Mākslas akadēmijas absolvēšanas vairāk nekā desmit gadus intensīvi piedaloties mākslas procesos un pārsvarā pievēršoties apkārtnes vizuālajai daudzveidībai. Vai tā būtu emocionāli iedarbīga ainava vai, Dž. O'Kīfu pieminot, līdz abstrakcijas robežai palielināti ziedi – Inga pēta savu interešu objektus, kamēr mākslinieces iepriekšējā izstādē „Pieci soļi no centra" (2011) redzamajā realitātē sāk iezagties iedomu tēli, kas aizved citā, noslēpumainā pasaulē. „Slepenajā zvērudārzā" tas notiek jau konsekventi – gleznas šeit ir kā vienots sapnis vairākos atsevišķos formātos.

„Zvērudārzs" liek apmeklētājiem atcerēties maģisko reālismu – estētisku virzienu, kas ir iezīmējies dažādos mākslas veidos, bet jo īpaši 20.gs. literatūrā. Tā pārstāvji mēdz pašsaprotami sapludināt ikdienas realitāti ar brīnumainām parādībām, panākot nepiespiesti ticamu iespaidu. Viens no slavenākajiem šī stila šedevriem – G.G. Markesa „Simts vientulības gadu" sākotnēji iedvesmojis Ingu radīt gleznu, kurā kāda māja pamazām pārvēršas par džungļiem, bet citviet autores iztēle iet savrupus ceļus un izvadā arī skatītāju līdzi pie leopardiem, burundukiem un jenotiem, savādiem putniem un dažādiem neparastiem trušiem. Te mīt arī ļoti īpašs kaķis Pablo, kurš noteikti var daudz pastāstīt par „Slepeno zvērudārzu" un tā vēsturi.

Mākslas galerija "Slazds" atrodas Vecrīgā tieši pie "Zviedru vārtiem", Aldaru ielā 12/14. Vairāk informācijas galerijas mājas lapā www.slazds.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV